top of page

Ветеринарна медицина – важлива галузь АПК.

Ветеринарна  медицина – важлива галузь АПК.

Ветеринарна  медицина – важлива галузь АПК.


636

В39

Ветеринарія, технології тваринництва та природокористування: наук.-практ. журн., №4/ Харківська держ. зоовет. акад.. - Харків, 2019. - 200 с.: іл.

Опубліковані статті, що висвітлюють різні аспекти наукових досліджень та клінічних випадків з актуальних питань ветеринарної медицини, технології тваринництва, менеджменту та маркетингу у ветеринарній медицині, тваринництві та природокористування.

637

В39

Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва: Підруч./ О.М. Якубчак, В.І. Хоменко, С.Д. Мельничук та ін.; ед. О.М. Якубчак. - 2-е вид., випр., допов. - К.: ТОВ "БІОПРОМ", 2005. - 799 с.: цв. іл., табл. - Бібліогр.: с. 791-794

У підручнику висвітлені питання ветеринарно-санітарної експертизи з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва. Важливе місце відводиться технології одержання, переробки, транспортування і зберігання продуктів тваринництва. Викладено порядок проведення експертизи м'яса, молока, продуктів їх переробки, яєць, рибних продуктів, меду, сировини тваринного походження. Наведено вимоги чинних нормативно-правових актів до забійних тварин, їх переробки, дослідження органів і туш та їх ветеринарно-санітарної оцінки.

636

Л48

Лептоспіроз та перспективи застосування модифікацій ІФА для діагностики цього зоонозу у тварин в Україні: моногр/ А.В. Пискун, Г.Б. Алєксєєва, В.В. Уховський та ін.; Держ. наук.-дослід. ін-т з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. - Черкаси, 2021. - 108 с.: іл. - Бібліогр.: с. 81-102. - ISBN 978-966-920-589-6

Авторами висвітлено основні аспекти, пов'язані з етіологічною структурою цього зоонозу у різних видів тварин, особливостями сучасних підходів у класифікації та номенклатурі, а також актуальністю пошуку нових методів лабораторної діагностики.

637.1

М59

Мікробіологія молока і молочних продуктів з основами ветеринарно-санітарної експертизи/ О.М. Бергілевич, В.І. Семанюк, В.В. Касянчук та ін. - Суми: Університетська книга, 2010. - 319 с.: рис. - Слов. термінів.: с. 316-319

У посібнику узагальнено відомості із систематики, морфології та біологічних властивостей мікроорганізмів молока й молочних продуктів, висвітлено роль мікроорганізмів у формуванні їх якості та безпечності.

663

Н34

Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького, заснований у 1998 році = Scsentific Messenger of Lviv National Universiti of Veterinary Medicine and Biotechnologies named after S.Z. Gzhytskyj :  Технічні науки, Т.12. №2 (44), частина 4/ Ред.колегія: В.М. Гунчак; М-во аграрної політики України. - Львів, 2010. - 344 с: табл.. - (Харчові технології = Food technologies). - Бібліогр. в кінці ст.

В науковому віснику опубліковані статті з питань технологічного забезпечення виробництва, переробки продуктів тваринництва, а також статті з екології, гігієни тварин, ветеринарної санітарії, ветеринарно-санітарної і радіологічної експертизи.

663

Н 34

Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького, Том 21. №91/ редкол:. Л.В. Баль-Прилипко,  Ю.Л. Білонога,  О.Я. Білик,  В.І. Буцяк,  В.М. Ванько. - Львів: ФОП Корпан Б.І., 2019. - (Харчові технології)

До збірника ввійшли статті з різних галузей харчової промисловості: дослідження ліпідів шроту насіння льону та перспективи використання його у м'ясних стравах; функціональні особливості виробництва кисломолочного продукту з безглютеновим борошном; сосиски пастеризовані з підвищеним вмістом гемового заліза; нетрадиційні грибні компоненти в рецептурі дресингу; удосконалення технології бринзи з овечого молока шляхом додавання біозахисної культури; дослідження органолептичних та функціонально-технологічних показників посічених напівфабрикатів та інші статті.

636

Н 34

Науково-технічний бюлетень державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин, Вип. 20. №2/ редкол.: І. Я. Коцюмбас,  В.В. Влізло,  О. М. Брезвин,  Д. Войтисяк; НААН України. - Львів, 2019. - 474 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.

До бюлетеня включені статті за розділами: біохімія та фізіологія; живлення та годівля; клінічна біохімія та ветеринарна медицина; мікробіологія та вірусологія; імунологія та морфологія; паразитологія; токсикологія; розведення та генетика; розроблення ветеринарних препаратів та методів їх контролю.

636

Н34

Науково-технічний бюлетень державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин: зб., Вип. 21.

№ 1/ ред. колегія: О.М. Брезвин,  В.В. Влізло,  Д. Войтисяк,  І.В. Вудмаска,  В.М. Гунчак, гол. ред. І.Я. Коцюмбак; НААН України. - Львів, 2020. - 279 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл.слова: ветмедицина--інфекції--кормові добавки

636

Н34

Науково-технічний бюлетень державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин: зб., Вип. 22.

№ 2/ ред. колегія: О.М. Брезвин,  В.В. Влізло,  Д. Войтисяк,  І.В. Вудмаска,  В.М. Гунчак, гол. ред. І.Я. Коцюмбас; НААН України. - Львів, 2021. - 449 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл.слова: птахівництво--ехінококоз--ветмедицина--ектопаразитози

636

Н34

Науково-технічний бюлетень державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин, Вип.23. №1/ редкол.: О.М. Брезвин,  В.В. Влізло ,  Д. Войтисяк,  І.В. Вудмаска,  В.М. Гунчак; Держ. служба України з питань безпечності харч. продуктів та захисту споживачів, НААН України. - Львів, 2022. - 248 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.

У статтях бюлетеня опубліковані  результати дисертаційних робіт на здобуття  наукових ступенів доктора наук, кандидата наук у галузі ветеринарних та сільськогосподарських наук.

636

Н34

Науково-технічний бюлетень державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин: зб, Вип.24. №1/ редкол.: О.М. Брезвин,  В.В. Влізло ,  Д. Войтисяк,  І.В. Вудмаска,  В.М. Гунчак; Держ. служба України з питань безпечності харч. продуктів та захисту споживачів. - Львів, 2023. - 252 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.

В збірнику опубліковані наукові статті з питань сільськогосподарських наук, тваринництва та ветеринарії.

636

Н34

Науково-технічний бюлетень державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин: зб., Вип.24. Вип.2/ редкол.: О.М. Брезвин,  В.В. Влізло,  Д. Войтисяк,  І.В. Вудмаска; НААН України, Держ. служба України з питань безпечності харч. продуктів та захисту споживачів. - Львів, 2023. - 270 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.

В збірнику опубліковані статті з питань сільськогосподарської та ветеринарної галузей.

636

О-75

Основи тваринництва і ветеринарної медицини/ А.І. Вертійчук, М.І. Маценко , І.Л. Плуженко  та ін.; За ред. канд. техн. наук А.І.Вертійчука. - К.: "Урожай", 2004. - 655 с. -  Авт. вказані на звороті тит. арк.

Описано основи анатомії, фізіології, розведення, годівлі та утримання сільськогосподарських тварин, процеси виробництва і приготування кормів. Висвітлено питання скотарства, конярства, свинарства, птахівництва, вівчарства, хутрового звірівництва, кролівництва, козівництва, бджільництва, ставового рибництва, акушерства та ветеринарної медицини.

637.5

П31

Пешук, Л.В. Основи тваринництва і ветеринарно-санітарна експертиза м'яса та м'ясних продуктів: підручник для вузів/ Л.В. Пешук; НУХТ. - Київ: Центр учбової літератури, 2019. - 389 с.: іл. - Бібліогр.: с.332-334 . -Алф.-предм. покажч.: с. 325-331. - ISBN 978-611-01-0219-3

Підручник складається з трьох частин. Перша частина знайомить з анатомією і фізіологією сільськогосподарських тварин і птиці. В другій частині наводиться основна сировина м'ясопереробної галузі - порідний склад, методи розведення, конституція, екстер'єр тварин, їх вирощування та відгодівля. Третя частина  присвячена вивченню основ епідеміології, промислової санітарії.

ДСТУ 8627:2016 Ветеринарія. Методи лабораторної діагностики неоспорозу/ Нац. наук. центр "Ін-т експеримент. і клініч. ветеринар. медицини". - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2018-01-01. - К.: ДП   "УкрНДНЦ", 2021. - 16 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 16.

Сфера застосування: цей стандарт установлює методи лабораторної діагностики неоспорозу сільськогосподарських та свійських тварин, а також вимоги щодо безпеки та охорони довкілля.

Статті періодичних видань

Авдосьєва, І.К. Перспективи використання здобутків нанотехнологій у ветеринарній практиці/ І.К. Авдосьєва, В.Г. Каплуненко, А.Г. Пащенко //Тваринництво сьогодні. - 2016. - №7. -  С. 52-56.

Борис Кобаль: "Частота перевірок суб'єкта господарювання залежить від категорії ризику, в якій він знаходиться": [дир. Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини] //Управління якістю. - 2018. - №5. -  С. 15-29.

Величко, В.О. Фізіолого-екологічний моніторинг техногенних ксенобіотиків у системі корми-тварина-продукція/ В.О. Величко //Науково-технічний бюлетень ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок. - 2021. - Вип.21, №1. - 46-51. - Посилання: с.51

Ветеринарна служба України інформує: [коментарії дир-ра Департаменту вет. медицини Держветфітослужби України О.Вержиховського] //Мясной бизнес. - 2014. - №2. -  С. 8.

Експериментальне обгрунтування ефективності дезінфікуючого засобу "Біолайд" для знешкодження бактеріальних інфекцій в умовах промислового птахівництва/ О.М. Чечет, В.Л. Коваленко, Т.О. Гаркавенко и др //Науково-технічний бюлетень ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок. - 2021. - Вип.22, №2. -  С. 402-411. - Бібліогр. в кінці ст.

Інна Крестьянова: "Для нас головне - не стояти на місці": [На запит. "МБ" відповіла гол. ветлікар підприємства "М'ясо Буковини"  Інна Крестьянова] //М'ясний бізнес. - 2022. - №2. -  С. 32-34. - ДНТБ

Кушнір, Г.В. Поширення трансгенних рослин в Україні - сучасний стан/ Г.В. Кушнір //Науково-технічний бюлетень ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок. - 2021. - Вип.22, №2. -  С. 225-229. - Посилання: с.228

Орієнтація на ISО 9001:2015. Важливі аспекти підготовки підприємств ветмедицини до сертифікації/ В.О. Величко, А.В. Гримак, Л.В. Курилас, Т.Є. Сенишина //Науково-технічний бюлетень ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок. - 2021. - Вип.22, №2. -  С. 97-102. - Посилання: с.102

Темненко, С.М.  Поняття ринку в економічній теорії/ С.М. Темненко //Науково-технічний бюлетень ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок. - 2021. - Вип.21, №1. -  С. 222-227. - Посилання: с.227

Тисарівська, У.І. Переваги впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів, заснованої на принципах НАССР/ У.І. Тисарівська, І.А. Голуб, Л.І. Фляк //Науково-технічний бюлетень ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок.- 2021. - Вип.22, №2. -  С. 357-361. - Посилання: с.361

Шайко, А.С. Результати вивчення основних біологічних властивостей лактобактерій курей, виділених в птахогосподарствах України/ А.С. Шайко //Науково-технічний бюлетень ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок. - 2021. - Вип.22, №2. -  С. 421-417. - Бібліогр. в кінці статі.

Юрова, Е.А. Применение скрининговых методов анализа для контроля антибиотиков и ветеринарных препаратов/ Е.А. Юрова, Н.А. Жижин //Молочная промышленность. - 2020. - №1. -  С. 38-39. - Библиогр. в конце ст.

bottom of page