Лютий 2024. Видавництва України
Ретрополичка. Видавництва України
Вип.2
664.1
Г37
Герасименко О.А. Методи аналізу і контролю у виробництві цукру/ О.А. Герасименко, Т.П. Хвалковський. – К.: Вища шк., 1992. – 388 с.: іл.
В посібнику описано методи аналізу і контролю при переробці цукрових буряків, тростинного цукру-сирцю, виробництві цукру-рафінаду, хімічний аналіз сировини, продуктів в відходів цукрового виробництва. Розглядаються методи визначення і контролю оптимального технологічного режиму у виробництві цукру.
664.1
Ц85
Цукрова промисловість України: [фотоальбом]/упоряд.: А.Й.Корчинський, К.І. Саласін; фото В. Сичова, Г. Уграновича, К.Шамшина та фотохроніки РАТАУ. – К.: Держ. вид-во технічної літератури УРСР, 1960. – 16 с. тексту, 54 л. іл.
В фотоальбомі в історичній послідовності відображено розвиток однієї з провідних галузей харчової промисловості - цукрової промисловості . Фотоальбом складається з п’яти розділів: «Сировинна база», «Виробництво цукру», «Будівництво цукрових заводів, «Культура і побут», Наукові установи та учбові заклади».
664.1
Г61
Головін П.В. Кристалізація цукру/ П.В. Головін. – Київ: Держ. вид-во технічної літератури УРСР, 1959. -167 с.: табл. - Дод.: С.122-163. Бібліогр.: С.163-165.
В книзі наведено короткі відомості про кристали, основні теорії їх утворення і росту. Описано схеми варіння і обробки утфелів у виробничих умовах, викладено основні погляди на процес патокоутворення, дано характеристику принципів контролю варіння утфелів і наведено таблиці довідкового характеру.
664.1
Г95
Гуревич М.С. Теплосилове господарство цукрових заводів/ М.С. Гуревич, П.Д. Федоров. - Київ: Держ. вид-во технічної літератури УРСР, 1958. -359 с.: табл. - Дод.: С.361-352. Бібліогр.: С.353-354.
У книзі подано основні відомості про теплосилове господарство цукрових заводів, необхідні для вибору і розрахунку теплосилового устаткування.
664.1
Б83
Борщевський П.П. Шляхи підвищення технічного рівня виробництва на цукрових заводах/ П.П. Борщевський, В.П. Лисіков. –Київ, 1975. – 22 с.: табл. – Т-во «Знання» УРСР.
У брошурі розглядаються питання методології, методики і практики визначення техніко-економічного рівня виробництва в цукровій промисловості, аналізується його динаміка, визначаються основні напрямки підвищення технічного рівня цукрових заводів.