Рецепти
Великодній кекс «Баранчик»
Здавна баранчик вважається жертовною твариною. Саме тому на Великодньому столі він є символом жертовності Ісуса Христа в ім'я прощення людських гріхів. Спробуйте спекти м'який та об'ємний кекс. Хоча спеціальну форму у вигляді великоднього баранчика треба пошукати у магазині.
Соковита буженина
Серед святкових страв буженина займає особливе місце. Якісне, свіже м’ясо — запорука ідеального результату. Обирайте задню частину, окіст, бо в ній менше жиру, але якщо вам подобається м’ясо з прожилками — свинячий ошийок також підійде. Якщо ви загортаєте м’ясо в конверт, волога, що буде виділятися, залишиться всередині конверта й не буде випаровуватися, роблячи готову буженину ще соковитішою.
Західноукраїнська паска
В багатьох домогосподарствах, найбільше на Заході України, залишилась традиція випікання паски без глазурі, часто вкритої хрестами з тіста та птахами. Місити таке тісто потрібно довго. Це запорука аби воно тримало форму і тісто як слід взяло масло, щоб воно не витікало при випіканні. Невелика кількість прикрас не буде обтяжувати паску.
Паска Краффін
Десерт краффін прийшов до нас з Австралії у 2013 році, а зараз його сміливо називають паскою і готують на Великдень. Краффін – це гібрид листкового круасана і мафіна. В основі – дріжджове тісто, яке дуже добре розшарується і змащується вершковим маслом. Як прошарок та прикрасу використовують сухофрукти, горіхи, шоколад.