Рецепти
Трюфелі з фініків
Маестро кулінарії Євген Клопотенко пропонує здорову вегетаріанську їжу – трюфелі з фініків, кероба та кокосових вершків. Кероб це стручкові плоди вічнозеленого ріжкового дерева. Зовні кероб мало чим відрізняється від звичайного какао-порошку. За смаком він більш насичений і солодкий. Це «замінник» какао, який не містить кофеїну, не викликає алергію. Для приготування 4-х порцій знадобиться орієнтовно 15 хвилин і блендер.
Паштет з тунцем
Паштети – ідеальні закуски до будь-якого святкового столу.
Паштет з тунцем та оливками – один з найсмачніших і простих у приготуванні рецептів. Тунець в поєднанні з ніжним крем-сиром, свіжою зеленню, оливками і лимоном ідеально поєднується з хрумким багетом. На приготування 4-х порцій вам знадобиться орієнтовно 20 хвилин.
Салат з бринзою і в'яленими томатами
Відомий ресторатор Євген Клопотенко запевняє, що ви точно не залишитеся байдужими, коли спробуєте салат з поєднанням овочів та бринзи та додаванням чорносливу, свіжої зелені, кислоти лимону та гарбузового насіння для різноманітності структур. Це божественно смачно! Щоб приготувати дві порції, знадобиться орієнтовно 15 хвилин.
Варення «Осіння мелодія»
Варення з яблук – більш презентабельний яблучний десерт порівняно з повидлом чи джемом, адже в ньому шматочки яблук у сиропі різної консистенції зберігаються цілими. Смак яблучного варення доповнюється іншими фруктами або ягодами та прянощами. Щоб часточки яблук закарамелізувалися, а не перетворилися у повидло, оберіть хрумкі, соковиті та тверді сорти яблук. Посуд використовуйте з товстим дном, щоб варення не пригоріло.
Дієтичний гарбузовий суп
Гарбуз - це потужна підзарядка вітамінами, мінералами та іншими корисними нутрієнтами. Адже гарбуз унікальний за своїм багатим складом. Як тільки наступає сезон, радимо приготувати дуже смачний та корисний суп-пюре. Супчик можна подати з сиром, беконом, гарбузовим насінням, зеленню, сухариками. Кожний з вас зможе вибрати собі смаковий букет до вподоби і знайти в результаті свій улюблений. Гарбузовий суп варять по-різному: з молоком, з вершками або без них, з картоплею або крупою, а то і зовсім на одному гарбузі.
Фарширований гарбуз «Хоккайдо»
«Хоккайдо» — це маленький гарбуз з неймовірно ніжним смаком. Найчастіше його можна побачити у розмірі до трьох кілограмів. У ньому багато каротину, тому цей овоч може похвалитися дуже інтенсивним помаранчевим кольором шкірки та м’якоті. Це зимовий різновид культури, який має тонку шкірку помаранчевого кольору. Має вигляд маленького гарбуза без хребтів. Усередині твердої зовнішньої шкірки є тверда м'якоть, яка має дуже ніжний і м'який каштановий смак. Чудовий сорт для запікання.
Бабусин яблучний пиріг
Яблука ідеально вписуються в будь-яке тісто, не витікають, не пересихають, не потребують ретельної підготовки і чудово поєднуються з іншими начинками. Яблучну випічку майже неможливо зіпсувати, вона вдається всім, а величезна кількість найрізноманітніших рецептів дозволяє знайти свій власний улюблений варіант.
Кабачки з сиром та помідорами
Кабачки в духовці – корисні, малокалорійні і дуже смачні. Кабачок, хоча овоч бюджетний , але відмінно поєднується з м’ясом, іншими овочами, сиром, грибами, різними соусами. Щільна стінка кабачка добре тримає форму і зручна для фарширування. Пропонуємо вам простий рецепт запікання кабачків в духовці.
Суп із селери
Найоптимальніші способи кулінарної обробки селери — це тушкування, запікання, відварювання, приготування на пару. Рослина також маринують, переробляють на сік, готують смузі. Існує безліч варіантів рецептів приготування селеровому супу. Його готують на воді або слабо концентрованому бульйоні.