top of page

Етнічна українська страва шпундра

Інгредієнти

300-500 г свинячого ошийка, 3 буряка, 1 ст. л. оцту, 1 цибулина, 3 ст. л. сметани, 1 ч.л. солодкої гірчиці, 3 зубчики часнику, 1 ст. л. соняшникової олії, 50 г вершкового масла, 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. білого хрону, 5 гілочок чебрецю, 2 ст. л. сметани, 2 томати, 50 мл води.

Кроки

Поріжте великими шматками 500 г свинини, посоліть і поперчіть до смаку. Натріть 1 ч. л. солодкої гірчиці та 1 ст. л. соняшникової олії. Одну цибулину наріжте півкільцями. Викладіть свинину у форму разом із цибулею, запікайте при 180 градусах 40 хвилин. Візьміть 3 невеликі буряки, оберніть фольгою разом із 1 зубчиком часнику та запікайте в духовці приблизно 1-1,5 години. Розігрійте велику пательню з 40 г вершкового масла, додайте натерті два томати. Додайте 2 ст. л. борошна, поперчіть і посоліть до смаку. Тушкуйте на маленькому вогні. Коли готове м’ясо трохи охолоне, наріжте його на більш дрібні шматочки. Коли буряк запечеться, наріжте його півкільцями. На пательню до томатів додайте нарізане шматочками м’ясо та буряк. Тушкуйте 5 хвилин. При подачі додайте до шпундри терті 1-2 ст. л. білого хрону, сметану та гілочки чебрецю.

bottom of page