top of page

13 видів піци і кава на кавунах: заклади, які відкрили переселенці в Україні

19 січ. 2023 р.

Попри воєнний час переселенці-ресторатори, які евакуювалися у безпечніші регіони України, відкривають нові заклади та розвивають бізнес. Вони користуються популярністю серед місцевих та стають осередком, де спілкуються і проводять час евакуйовані.

Редакція Евакуація.City підготувала коротку добірку закладів, які відкрили переселенці, щоб почати все спочатку. Нижче їх історії.


Київ

  • Кав’ярня Незалежність – заклад, який відкрили херсонці. Вони два місяці прожили в окупації. Тут можна пригоститися кавою і випічкою. У кав'ярні тільки один "комунальний" стіл на вісім людей для того, щоб розмовляти про все на світі. Тут також можна придбати зерна різних сортів кави від українських виробників.

  • Кафе ХА біля "Палацу спорту" відкрила родина, яка втратила бізнес й домівку у Харкові. Тут можна замовити квадратну піцу або її половинку, окрошку, пиво та сидр, лимонад, каву та колу.

  • Піцерію Ria pizza відкрили переселенці з Краматорська. Його власник – Дмитро Ігнатенко, який працює в сфері громадського харчування 13 років. Заклад чекає гостей на Бульварі Дружби народів. У меню – 13 видів піци, пасти, роли, десерти. Працює доставка.


Львів

  • Кав’ярню Кіт відкрили евакуйовані з Бородянки Іван та Сергій. Заклад назвали на честь Сергієвого кота. Тут пригощають кавою, галетами та пирогами за власним рецептом.

  • Ресторан азіатської кухні panАzia переїхав з Харкова. Тут відвідувачів годуватимуть  супом Том-Ям, боулами з морепродуктів. Власники ресторану Bluefin – Дар'я та Станіслав Дмитрієви. Вони приїхали у Львів з Маріуполя. Ресторан готує японську кухню. Пропонує скуштувати суші-сети, роли, удони за демократичними цінами.


Чернівці

  • Сімейний ресторан Ультра Бабуся відкрили переселенці зі Слов'янська. Чотири місяці спали на підлозі у дитячому садочку та мріяли лише про одне – відновити свою справу, без якої не уявляють життя. У меню – домашня кухня та авторська випічка.

  • Ресторан громадського харчування Каша маслом у Чернівці релокували харків'яни. Концепція закладу – нагодувати буковинців і гостей міста здоровою їжею.  Для цього навіть роблять авторський бургер:  печуть свою булочку і готують котлету. Колектив закладу більш ніж на 80% – переселенці.

  • Кав’ярня First.Che.Cafe – заклад в центрі Чернівців, його відкрив переселенець Роман Заможний. Чоловік родом з Донецька. У новому місті він створює бізнес втретє. Тут можна попити кави і скуштувати солодощі.


Івано-Франківськ

  • Кав‘ярня Рrostir.coffee працює неподалік міського озера в Івано-Франківську. Його власники, переселенці з Херсона. Заклад має мінімалістичний інтерʼєр, незвичне меню з напоями із "херсонської кави". Він полюбився не тільки франківцям, а й став місцем зустрічі для переселенців


Луцьк

  • Кав'ярня Kashka – заклад, який відкрили переселенці з Маріуполя. На сніданок пропонують скуштувати на вибір страву із чотирьох боулів – з лососем, кус-кусом, індичкою і суперовочевий. На обід тут подають кашки.

  • Родина Михайлових з Донеччини відкриє в жовтні у Луцьку заклад на честь Бориса Джонсона.


Тернопіль

  •  Кафе Південь.ua 2022 відкрили херсонці Семен Батаков та Артем Сафонов. Лого з кавунчиком, локальні напої, фото з мирного життя Херсонщини – цим наповнили власний заклад. Тут частують смачною кавою та випічкою, а також розповідають історії евакуації.


Вінниця

  • Кондитерська Perfetto працює на вулиці Соборній, її відкрило подружжя Воскобойник з Херсона. Підприємиця Анна Воскобойник – авторка фірмового торта "Херсон". Також у закладі є морозиво. Натуральну продукцію для своїх виробів закуповують у вінницьких фермерів.


bottom of page