top of page

Сталий розвиток: виклики та загрози в умовах воєнного стану: збірник науково-
практичної Інтернет-конференції,

Сталий розвиток: виклики та загрози в умовах воєнного стану: збірник науково-практичної Інтернет-конференції, 09 червня 2022 р., м.Полтава: Нац.ун-т ім. Юрія Кондратюка, 2022.  – 392 с.


В червні 2022 року була проведена науково-практична Інтернет-конференція, в якій взяли участь науковці, викладачі, аспіранти українських та зарубіжних вузів, серед них -  Національний університет «Полтавська політехніка ім.Юрія Кондратюка, Київський національний університет ім.Тараса Шевченка, Харківський національний економічний університет ім.Семена Кузнеця, Національний університет «Запорізька політехніка», вищі навчальні заклади Латвії, Грузії, Польщі та інші установи.

Збірник матеріалів конференції укладений викладацьким колективом Національного університету «Полтавська політехніка» до запланованих п’яти секцій.

Матеріали першої секції розкривають загальні цільові орієнтири сталого розвитку та менеджменту в умовах воєнного стану, загрози сталого розвитку в умовах воєнного стану та шляхи їх подолання, особливості управління інноваціями, запровадження сучасних систем управління в різних галузях економіки. В матеріалах Києво-Могилянської академії та Запорізької політехніки висвітлені питання впливу зброї  агресії на сталий розвиток аграрної сфери.

До другої секції представлені статті з проблем та перспектив забезпечення фінансової стабільності  національної економіки в умовах воєнного стану. Серед інших приділена увага аграрній галузі: фактори та особливості формування облікової політики сільськогосподарських підприємств, облік розрахунків з оплати праці

в сільськогосподарських підприємствах.

Згруповані матеріали третьої секції з міжнародної економічної діяльності України та перспективи розвитку, зокрема: особливості залучення іноземних інвестицій в сільське господарство, перспективи розвитку експорту зернових та зернобобових культур з України. 

Заслуговують уваги статті науковців Національного університету «Полтавська політехніка» з питань сільськогосподарської те переробної галузей до четвертої секції конференції: «Теоретичні  положення ефективності діяльності сільськогосподарських підприємств»,  «Інноваційні підходи до диверсифікації діяльності цукрових заводів», «Роль і значення біоенергетики в системі енергетичної безпеки України», «Доцільність використання економіко-математичних моделей в сільському господарстві».

Нагальними перед Україною в умовах воєнного стану постають питання залучення аутсортингових  послуг в економіку України, за якими частина технологічних процесів на умовах субпідряду передається стороннім виконавцям, в тому числі зарубіжним компаніям. Проект «Аутсорсинг як інструмент збереження  економічної стійкості аграрного підприємства в умовах воєнного стану» представлений Полтавським державним аграрним університетом.

До п’ятої секції  укладені матеріали з теорії та практики співпраці влади, бізнесу та громадських конституцій в контексті цілей сталого розвитку.

Збірник науково-практичної інтернет-конференції стане в нагоді працівникам органів державної влади та місцевого самоврядування, фахівцям з фінансів, економіки, менеджменту, викладачам та студентам вищих навчальних закладів.


bottom of page