Тематична виставка "До святкового столу"
До святкового столу
64
С 16
Салаты. Овощные. Мясные. Корейские. Консервированные.- Харьков: Клуб Семейного Досуга, 2014. - 304 с.: ил. - ISBN 978-966-14-6328-7
В книге дано более 400 рецептов салатов на любой вкус: сытные мясные и легкие овощные, к праздничному столу и на "скорую руку". Любителям заготовок впрок пригодятся рецепты консервированных салатов. Многим понравится раздел, посвященный корейским салатам.
64
Р78
Ростовський, В.С. Збірник рецептур/ В.С. Ростовський, Н.В. Дібрівська, В.Ф. Пасенко; Полтавський ун-т споживчої кооперації України. - К.: Центр учбової літератури, 2019. - 323 с. - ISBN 978-611-01-0986-4
В книзі наводяться рецептури й технологія приготування принципово нових фірмових страв і кулінарних виробів, розроблених і запроваджених кращими кулінарами, майстрами-кухарями, майстрами-кондитерами системи Укрспоживспілки всіх регіонів України.
61
Г83
Григоров, Ю.Г. Харчування в піст/ Ю.Г. Григоров, Т.М. Семесько, Л.Л. Синєок. - К.: Медкнига, 2015. - 56 с. - (Здоров'я Вашому дому)
Цікаво і конкретно розповідається про особливості харчування, пов'язані з релігійними святами, підкреслено раціональність такого харчування, зокрема постів - очищення фізичного й духовного - з медичної точки зору. Подано перелік і зміст найбільших релігійних свят, розповідається про обряди православ'я.
64
Г61
Головашевич, В. Шоколадные торты, пирожные, кексы, брауни, капкейки / В. Головашевич. - Харьков: Клуб Семейного Досуга, 2017. - 80 с.: ил. - ISBN 978-617-12-3885-5
В книге предлагаются рецепты традиционных и оригинальных сладостей на любой вкус: множество вариантов шоколадных тортов, воздушные пирожные с разнообразными начинками и кремами, вкуснейшие брауни и капкейки.
64
Г61
Головашевич, В. Вкус из детства: торты и пирожные. Киевский, Наполеон, Пражский, Медовик, Полет, Спартак/ В. Головашевич. - Харьков: Клуб Семейного Досуга, 2018. - 80 с.: ил. - ISBN 978-617-12-4702-4
В книге собраны проработанные и адаптированные для использования в домашних условиях рецепты классических тортов и пирожных.
64
Е88
Етнічна кулінарія: навч. посіб./ А.А. Мазаракі , М.Ф. Кравченко, Т.І. Юдіна и др; за ред. А.А. Мазаракі ; КНТЕУ. - К., 2021. - 456 с.: іл. - Бібліогр.: с.451-455 . - ISBN 978-966-629-929-4
У навчальному посібнику розглянуто формування характерних особливостей національних кухонь народів світу. Наведені дані про використання традиційної продовольчої сировини, способи кулінарно-технологічної обробки найбільш відомих національних кухонь народів європейських країн, країн Азії, Африки, Америки, Австралії та Океанії.
64
В67
Волков, Олексій Сучасна українська кухня. Гастрономічна подорож Україною/ Олексій Волков. - К.: Поліпринт, 2021. - 240 с.: ил. - ISBN 978-617-95099-5-7
Популярне видання знайомить з гастрономічною історією кожного регіону України, запропоновано тридцять кращих українських страв та їх приготування.
64
К50
Клопотенко, Є. Дитячі страви. 70 простих рецептів/ Є. Клопотенко. - К.: Книголав, 2024. - 166 с.: іл. - ISBN 978-617-8012-92-2
В книзі зібрано популярні страви, які мають припасти до смаку дітям. Автор рекомендує до приготування страв долучати і дітей, таким чином страви для них будуть ще смачнішими.