top of page

Тематична виставка "Рослинна сировина в харчовій продукції"

Тематична виставка "Рослинна сировина в харчовій продукції"

Рослинна сировина в харчовій продукції


663.8

Д66

Домарецький, В.А. Технологія екстрактів, концентратів і напоїв із рослинної сировини: Підруч. для студентів вузів/ В.А. Домарецький, В.Л. Прибильський, М.Г. Михайлов; ед. В.А. Домарецького; НУХТ. - Вінниця: Нова Книга, 2005. - 402 с.: табл. - Бібліогр.: с. 401 - 402

Викладені основні теоретичні положення та обгрунтування технологічних процесів виробництва солоду, солодових екстрактів і концентратів, екстрактів із лікарських рослин, безалкогольних та алкогольних напоїв, ароматичних спиртів тощо.

664.6

Д75

Дробот, В.І. Технологія хлібопекарського виробництва: підруч./ В.І. Дробот. - Вид. друге, допов. і переробл. - К.: ПрофКнига, 2024. - 516 с.: іл. - Бібліогр.: с.513-515 . - ISBN 978-617-7762-12-5

У підручнику узагальнені результати досліджень вітчизняних та зарубіжних науковців та досвід впроваджених здобутків в хлібопекарській галузі. Розглянуто використання основної та нетрадиційної сировини та харчових добавок для виготовлення хлібопекарських виробів широкого асортименту та виробів дієтичного призначення. Приділена увага  низькотемпературним технологіям хлібобулочних виробів та пакування продукції.

664.8

Д81

Дударєв, І.М. Чипси з рослинної сировини: моногр./ І.М. Дударєв, О.В. Кузьмін; Луцький нац. техн. ун-т, НУХТ. - Одеса: "Олді +", 2023. - 221 с.: іл. - Бібліогр.: с.195-221 . - ISBN 978-966-776-0

В монографії подані характеристики найбільш поширених снеків - чипсів. Описані технології виробництва картопляних, овочевих фруктових, зернових чипсів. Описана технологія багатошарових чипсів, зокрема глазурованих шоколадом із додаванням фруктово-овочево-ягідних сублімованих порошків. Проаналізовані фізико-хімічні та органолептичні властивості чипсів із рослинної сировини.

664.3

Ж73

Жири у виробництві харчової продукції: моногр./ Л.З. Шильман, І.В. Сімакова, Н.В. Камсуліна та ін.; за заг. ред. Л.З. Шильмана. - Суми: Університетська книга, 2020. - 278 с.: іл. - Бібліогр.: с.260-284 . - ISBN 978-966-680-781-9

У монографії висвітлено результати наукових досліджень авторів щодо використання жирів у виробництві харчової продукції, показано зміни, які відбуваються в жирах у процесі виробництва продукції

664.6

З-41

Збірник рецептур борошняних кондитерських і здобних булочних виробів: навч.-практ. вид. / уклад. О.В. Павлов. - 2-е вид., доп. - К.: ПрофКнига, 2019. - 342 с. - ISBN 978-617-7762-00-2

Збірник містить 233 рецептури на торти, тістечка, кекси, рулети, здоби, печиво, пряники, вафельні вироби, начинки, глазурі. Збірник належить до технологічних нормативних документів на рівні з чинними ГОСТами, ДСТУ та іншою технологічною документацією; містить єдині вимоги до технологічних процесів, готової продукції масового виготовлення, а також норми витрат сировини на вироблену продукцію.

637.1

І-66

Інноваційні харчові інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів: підруч./ Г.Є. Поліщук, О.В. Кочубей-Литвиненко, Т.Г. Осьмак, О.О. Басс; Національний університет харчових технологій. - К.: НУХТ, 2020. - 196 с.: рис., табл. - Библиогр.: с. 192. - ISBN 978-966-612-245-5

В підручнику висвітлено інформацію щодо загальних вимог із застосування харчових інгредієнтів у складі молочних та молоковмісних продуктів. Наведено огляд харчових добавок, які використовують у молочній промисловості, характеристики та особливості технологічних функцій дієтичних добавок у технологіях молочних продуктів, наукову методологію створення нових видів молочних та молоковмісних продуктів з інноваційними інгредієнтами, а також аналітичний огляд наукових розробок кафедри технології молока і молочних продуктів із застосуванням натуральних інгредієнтів у складі молочних продуктів.

635

К20

Капрельянц, Л.В. Соевые продукты и ингредиенты: химия, технология, использование: моногр./ Л.В. Капрельянц, Т.В. Шпырко, Л.В. Труфкати. - Одесса: ТЭС, 2014. - 196 с.: ил. - Библиогр. в конце разд. - ISBN 978-617-7054-34-3

В монографии представлен химический состав семян сои, объемы их производства в мире и в Украине, включая генетические модифицированные культуры сои. Приведены составные компоненты семян сои, их строение и функциональные свойства. Раскрыты как классические, так и современные технологии переработки семян сои, технологии производства комбинированных молочно-соевых продуктов, а также лечебно-профилактические свойства соевых продуктов.

664.1

К89

Кузнецова, Л.С. Производство халвы (технология, рецептуры, контроль качества)/ Л.С. Кузнецова, М.Ю. Сиданова. - М.: Де Ли плюс, 2013. - 160 с.: ил. - Библиогр.: с.159 . - ISBN 978-5-905170-53-9

В книге дана технология производства халвы, ее пищевая ценность. Освещены вопросы контроля качества и безопасности изделий, приведены их рецептуры. Описано используемое сырье и требования, предъявляемые к нему в производстве. Представлено оборудование, применяемое в зависимости от мощности предприятия.

663

М 54

Методи контролю продукції тваринництва та рослинних жирів: навч. посіб./ О.І. Черевко, Л.Р. Димитрієвич, Л.Г. Зіборова та ін.; за заг. ред. Л.М. Крайнюк. - 2-е вид., перероб. і доп. . - Суми: Університетська книга, 2017. - 300 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.297-299 . - ISBN 978-966-680-404-7

В навчальному посібнику викладено методологічні основи оцінювання, їх законодавчу базу, показники якості харчової продукції, методи вимірювання та основи контролю якості. Розглянуто методологію добору проб харчової продукції під час контролю.

663

Н35

Національний університет харчових технологій.

Наукові праці Національного університету харчових технологій, том 27. №1/ Національний університет харчових технологій. - К.: НУХТ, 2021. - 211 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.

В збірнику публікуються статті за результатами фундаментальних теоретичних розробок і прикладних досліджень у галузі харчових, технічних та економічних наук.

663

Н35

Національний університет харчових технологій.

Наукові праці Національного університету харчових технологій: зб., Т.  27. №. 5/ ред. колегія: А.Г. Райшене,  А. Тенєва,  А. Заїнчковський,  А. Ладанюк,  А. Маринін, гол. ред. О. Шевченко; НУХТ. - К.: НУХТ, 2021. - 175 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл.слова: вовноутворення--переробка рослинної сировини--жири--олія--кисломолочні десерти

онографії проаналізовано основні конструктивні, технологічні та фізико-хімічні аспекти й принципи формування борошняних виробів. Подано матеріал інноваційних технологій безглютенових напівфабрикатів. Розроблені рекомендації шляхів розрахунку нових робочих органів машин. Окремий розділ розкриває основні можливості використання різної сировини в технології оздоблювальних напівфабрикатів оздоровчого призначення.

663

О-66

Орлова, Н.Я. Фрукти, ягоди, овочі,  гриби та продукти їхньої переробки: підруч. для студ.  вузів/ Н.Я. Орлова, П.Х. Пономарьов; М-во освіти і науки України, КНТЕУ. - Вид. третє, перероб. та допов. - К.: КНТЕУ, 2013. - 515 с.: іл. - (Товарознавство). - Бібліогр.: с.495-515. -  Предм. покажч.:с.491-494

У підручнику висвітлено будову та класифікацію фруктів, ягід, овочів, грибів, досліджено ринок плодоовочевої і грибної продукції. Розглянуто проблему безпечності генетично модифікованих організмів в харчовій продукції.

663

П78

Продовольчі ресурси: зб. наук. пр., № 13/ редкол.: Л.М. Хомічак,  Л.В. Дайнеко,  В.І. Дробот,  Н.Ф. Кігель,  Ю.О. Лупенко, гол. ред. М.П. Сичевський; НААН України, Ін-т продовольчих ресурсів . - К.: ТОВ "БАРМИ", 2019. - 303 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.

Представлено наукові статті, у яких розглянуто актуальні теоретичні й практичні проблеми розвитку харчової промисловості України і перероблення сільськогосподарської сировини в умовах ринкових перетворень. Досліджено та узагальнено соціально-економічні, структурні, інноваційно-технологічні й екологічні аспекти діяльності промисловості, її галузей і підгалузей в Україні та окремих регіонах.

663

П 78

Продовольчі ресурси: зб. наук. праць/ редколегія: М.П. Сичевський,  Л.В. Дейнеко,  Л.М. Хомічак ,  В.І. Дробот; НААН України, Ін-т продовольчих ресурсів . - К.: ННЦ "ІАЕ", 2014. - 160 с.: іл. - (Технічні науки; №3). - ISBN 978-966-669-463-1

Збірник присвячено висвітленню актуальних питань з виробництва та переробки продовольчої сировини, зокрема, тваринницької та рослинної розробки нових і вдосконалення існуючих технологій харчової промисловості для забезпечення населення повноцінними та якісними харчовими продуктами. Узагальнюються результати дослідження зразків молочної продукції  на присутність фагів молочнокислих бактерій, а також вплив різних хімічних та біологічних факторів на життєдіяльність  молочнокислих бактерій, які найчастіше  використовуються у виробництві ферментованих харчових продуктів.

664.5

П85

Пряности, специи и приправы на вашем столе. - К.: Лотос, 2017. - 224 с. - ISBN 978-966-2263-68-8

В книге дана характеристика самых популярных в кулинарии пряностей, специй. Наводятся рецепты блюд, дана кулинарная таблица названий и применений специй, трав, пряностей.

663

С42

Скалецька, Л.Ф. Товарознавство продукції рослинництва: Навч. посіб. для вузів/ Л.Ф. Скалецька, Г.І. Подпрятов, В.І. Войцехівський; Мінагропром України, Нац. аграр. ун-т. - К.: Арістей, 2005. - 495 с.: табл.. - Бібліогр.: с. 478-479 . - Предм. покажч. с. 480-493

В навчальному посібнику викладені технологічні характеристики різних видів продукції рослинництва, методи підготовки до реалізації партій зерна різного цільового призначення, плодоовочевої, технічної сировини, продуктів переробки зерна, плодів та овочів, правил оформлення супровідних документів та методик оцінки товарних партій свіжої та консервованої продукції рослинництва.

664.8

С 44

Скорченко, Т.А. Технологія дитячих молочних продуктів: навч. посіб./ Т.А. Скорченко, О.В. Грек; НУХТ. - К.: НУХТ, 2012. - 331 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.322-323 . -Предм. покажч.: с.324-326 . - ISBN 978-966-612-116-8

В навчальному посібнику викладено технологію адаптованих рідких, пастоподібних, сухих, лікувально-профілактичних дитячих молочних продуктів сучасного асортименту, сухих каш для дитячого харчування, молочних продуктів для дітей шкільного віку; основи отримання рецептурних компонентів. Наведено апаратурно-технологічні схеми виробництва дитячих молочних продуктів, обгрунтовано технологічні параметри виробництва.

663.2

С89

Субкритична екстракція біологічно активних речовин із виноградних вичавок: моногр./ В.О. Сукманов, А.І. Українець, В.Л. Зав'ялов та ін. ; НУХТ. - К.: НУХТ, 2019. - 415 с.: рис., табл. - Бібліогр. в кінці розд. - ISBN 978-966-612-228-8

Монографія містить результати досліджень інноваційних, екологічно безпечних методів екстрагування біологічно активних речовин із рослинної сировини реагентами, що перебувають у субкритичному стані. Розглянуто фізико-математичні моделі процесу екстрагування, використовуване сучасне обладнання. Здійснено порівняльний аналіз процесу екстрагування біологічно  активних речовин із виноградних вичавок субкритичною водою та іншими розчинниками, описано методи оптимізації процесу екстрагування.

663

Ю16

Юдічева, О.П. Товарознавство. Малопоширені овочі: навч. посіб./ О.П. Юдічева; Полтавський ун-т економіки і торгівлі. - 2-ге вид.. - К.: Ліра-К, 2022. - 236 с.: табл. - Бібліогр.: с. 233. - ISBN 978-966-2609-65-3

Матеріал посібника висвітлює питання товарознавчих властивостей малопоширених овочів і викладений відповідно до програми дисципліни "Товарознавство".

Автореферати дисертацій

634.1

Б18

Байберова, С.С. Придатність плодів сортів яблунь до зберігання за передзбиральної обробки антиоксидантами: автореф. дис...канд.с/х наук: 06.01.15/ С.С. Байберова; Кабінет Міністрів України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування. - К: НУБПУ, 2013. - 22 с: рис. - Бібліогр.: с.17-19

Дисертація присвячена оцінці сортів плодів яблунь пізніх строків достигання, вирощених в умовах зони Південного Степу України на придатність до тривалого зберігання.

663

Г56

Гніцевич, В.А. Наукове обгрунтування технологій кулінарної продукції з пінною й емульсійною структурою з використанням амаранту та топінамбура: автореф. дис. ... д-ра техн. наук/ В.А. Гніцевич; Київ. нац. торг.- екон. ун-т. - К.: КНТЕУ, 2010. - 37 с. - Бібліогр.: с. 29-34

Встановлено вплив технологічних чинників на процеси структуроутворення модельних систем харчових продуктів  з використанням соків і пюре амаранту та топінамбуру.

634

Г79

Гребеннікова, О.А. Біологічно активні речовини у плодах, листі та продуктах переробки перспективних сортів аличі: автореф. дис...канд. біолог. наук: 03.00.04/ О.А. Гребеннікова; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Одес. нац. ун-т ім.І.І. Мечникова. - Одеса, 2011. - 20 с: табл. - Бібліогр.: с.17-18

Оптимізовані режими отримання екстракту з листя перспективних сортів аличі та обгрунтовано дозу його внесення до цільового продукту.

634

З-38

Захарова, Н.Ю. Економічна ефективність виробництва плодів кісточкових культур і основні організаційно-економічні чинники її підвищення: автореф. дис...канд. екон. наук: 08.07.02/ Н.Ю. Захарова; Нац. наук. центр " Інститут аграрної економіки"  Укр. акад. аграр. наук. - К: ННЦ"ІАЕ", 2006. - 20 с: рис. - Бібліогр.: с.16-17

Обгрунтовано напрями розвитку виробництва плодів кісточкових культур на перспективу.

635

К90

Кулик, А.С.  Удосконалення технології зберігання зелені петрушки за використання композиції аграрного гідрогелю та антиоксидантів: автореф. дис. ... канд. техн.наук: 05.18.13/ А.С. Кулик; М-во освіти і науки України, НУХТ. - К., 2016. - 22 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с. 18-19

Удосконалено та обгрунтовано спосіб зберігання зелені петрушки з використанням живильного середовища на основі аграрного гідрогелю та антиоксидантів, що дозволяє подовжити строк її зберігання, товарну якість, природну втрату маси, зміни основних компонентів хімічного складу, систему антиоксидантного захисту високо- та низькомолекулярних антиоксидантів.

634

О-43

Одношевна, О.О.  Підвищення ефективності виробництва та переробки продукції садівництва на засадах інтеграції господарюючих суб'єктів: автореф. дис...канд.екон.наук: 08.00.04/ О.О. Одношевна; Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2014. - 20 с. - Бібліогр.: с. 15-17

У дисертації обгрунтовано сутність та зміст ефективності виробництва та переробки продукції садівництва, досліджено теоретичні основи виробництва та переробки продукції садівництва на засадах інтеграції господарюючих суб'єктів, систематизовано методичні принципи та основи визначення економічної ефективності виробництва та переробки продукції садівництва.

663

Х76

Хоменко, О.О. Товарознавча оцінка арахісу та вдосконалення споживних властивостей продуктів з нього: автореф.  дис. ... канд. техн. наук: 05.18.15/ О.О. Хоменко; М-во освіти і науки України,  Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2015. - 21 с: рис. - Бібліогр.: с. 16-18

Комплексно досліджено хімічний склад 19 сортів арахісу, вирощеного з генофонду рослин України. Досліджено амінокислотний склад білка арахісу та його біологічну цінність. Установлено сортову специфічність накопичення арахісом токсичних речовин та запропоновано спосіб їх зниження. Розроблено та затверджено нормативну документацію на нову продукцію. Результати досліджень упроваджено у виробництво та навчальний процес.

664.8

Х76

Хомич, Г.П.  Наукові основи технології переробки фруктово-ягідної дикорослої сировини: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.13/ Г.П. Хомич; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Одеська нац. академія харч. технологій. - Одеса, 2012. - 36 с.: іл. - Бібліогр.: с.27-32

Дисертація присвячена комплексному вирішенню проблеми - науковому обгрунтуванню і технологічній можливості підвищення якості та біологічної цінності харчових продуктів за рахунок використання біологічно активних речовин вітчизняної дикорослої сировини (горобини чорноплідної, бузини  чорної, чорниці, ірги, шовковиці чорної, журавлини).

.

Статті періодичних видань

Авдєєва, Л.Ю. Ефективність використання сопел типу Вентурі при отриманні водних рослинних екстрактів / Л.Ю. Авдєєва, А.А. Макаренко //Наукові праці НУХТ. - 2022. - Т.28, №6. -  С. 64-72. - Бібліогр. в кінці ст.

Божко, А.Ю. Визначення критеріїв ідентифікації для оцінювання показників якості оздоблювальних напівфабрикатів з використанням порошку керобу/ А.Ю. Божко, С.І. Усатюк //Харчова промисловість. - 2023. - Вип.33-34. -  С. 53-61. - Бібліогр. в кінці ст. - ДНТБ

Кл. слова: кондитерські, вироби, напівфабрикати, рослинна, сировина, борошно, фальсифікація, оцінка, критерії, відповідності, показники якості

Вашека, О.М. Ідентифікація рослинних жирів у вершковому маслі методами комп'ютерної колориметрії та диференціальної скануючої калориметрії / О.М. Вашека, О.О. Петруша, Л.Ю. Арсеньєва //Харчова промисловість. - 2022. - №31-32. -  С. 7-14. - Бібліогр. в кінці ст. - ДНТБ

Кл. слова  вершкове, масло, фальсифікація, рослинний, молочний, жир, дослідження, ідентифікація

Гіренко, Н.І. Економічна ефективність виробництва напівфабрикату "Фарш з м'ясом птиці та рослинними гідробіонтами"/ Н.І. Гіренко, Д.П. Крамаренко //Наукові праці НУХТ. - 2019. - Т.25, №4. -  С. 93-101. - Бібліогр. в кінці ст.

Глибока переробка сільськогосподарської рослинної сировини як чинник стійкості продовольчої системи/ М.П. Сичевський, Л.В. Дейнеко, О.М. Кушніренко, О.О. Ципліцька //Вісник аграрної науки . - 2024. - №5. -  С. 70-82. - Бібліогр. в кінці ст. - ДНТБ

Кл. слова: аграрний сектор, виробництво, продовольча безпека, внутрішні, ресурси, олійні культури, ринок

Дослідження нетрадиційної сировини рослинного походження для функціональних м'ясних продуктів/ Л.І. Войцехівська, С.Б. Вербицкий, О.В. Франко и др //Вісник аграрної науки . - 2022. - №11. -  С. 67-73. - Бібліогр. в кінці ст. - Ін-т продресурсів НААН

Дударєв, І.М. Вплив рослинних інгредієнтів на органолептичні та фізико-хімічні показники салатних заправок / І.М. Дударєв, О.В. Кузьмін //Наукові праці НУХТ. - 2023. - Т.29, №2. -  С. 124-138.. - Бібліогр. в кінці ст. англ. мовою

Кл. слова: заправки, квасоля, вівсяне, молоко, сублімовані, порошки, рослинні, низькокалорійні--салатні заправки

Зав'ялов, В.Л. Вплив режимних параметрів на кінетику безперервного віброекстрагування з рослинної сировини/ В.Л. Зав'ялов, Т.Г. Масюра, Ю.В. Запорожець, Н.В. Попова //Наукові праці НУХТ. - 2019. - Т.25, №5. -  С. 83-91. - Бібліогр. в кінці ст.

Кавітаційні методи для інтенсифікації екстрагування рослинної сировини/ Л.Ю. Авдєєва, А.А. Макаренко, Г.В. Декуша та ін. //Харчова наука і технологія. - 2023. - Том 17, вип.1. -  С. 38-50. - Бібліогр. в кінці ст. - Текст англ. мовою. - ДНТБ

Катрій, В.Б. Фізіолого-біохімічні та генетичні особливості ячменю як продукту функціонального харчування/ В.Б. Катрій, О.І. Рибалка, Б.В. Моргун //Фізіологія рослин і генетика . - 2021. - Т.53, №6. -  С. 463-483. - Бібліогр. в кінці ст.

Кирпіченкова, О.М. Використання рослинної сировини в технології борошняних кондитерських виробів у закладах ресторанного господарства/ О.М. Кирпіченкова, Т.А. Сильчук, І.М. Силка //Наукові праці НУХТ. - 2024. - Т.30, №4. -  С. 109-119. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл. слова: печиво, здобне, органолептичні показники, структура, структурно-механічні властивості, емульгатори, пюре, морквяне--гідролізоване--збивне

Кравченко, Лілія Немолочні дебютанти. Рослинні напої від "Люстдорф" : три роки на ринку/ Лілія Кравченко //Мир продуктов. - 2021. - №6, декабрь. -  С. 26-27.

Левченко, Т.М. Особливості формування структури вегетативної маси люпину білого різних напрямків використання/ Т.М. Левченко, Т.О. Байдюк //Землеробство та рослинництво: теорія і практика. - 2023. - Вип.3 (9). -  С. 98-104. - Бібліогр.: с.102-103.

Кл. слова: продуктивність, якість, сорт, вегетативна маса, сидеральні, колекційні зразки--зелена маса--зелено-укісний

Nestle починає продажі в Україні продуктів з рослинного м'яса //Мир продуктов. - 2021. - №2, апрель. -  С. 2.

Паска, М.З.  Експрес-метод гігієнічного контролю якості удосконалення м'ясних посічених напівфабрикатів з рослинною сировиною/ М.З. Паска, О.Б. Маслійчук //Наукові праці НУХТ. - 2019. - Т.25, №5. -  С. 181-186. - Бібліогр. в кінці ст.

Поварова, Н.М. Дослідження композицій білкових добавок тваринного і рослинного походження та їх використання у м'ясних виробах/ Н.М. Поварова, Л.А. Мельник //Наукові праці НУХТ. - 2019. - Т.25, №6. -  С. 226-233. - Бібліогр. в кінці ст.

Порівняльний аналіз складу та термічних властивостей рослинних жирів / Н.С. Ситнік, В.С. Мазаєва, З.П. Федякіна и др //Вісник аграрної науки . - 2021. - №7. -  С. 76-82. - Бібліогр. в кінці ст. англ. мовою. - Ін-т продресурсів НААН

Кл. слова: жирнокислотний, склад, олія, соняшникова, рослинний, жир, хроматографія, аналіз, кристалізація, калориметрія

Про актуальність токсиколого-гігієнічної оцінки і ринкової регуляції дієтичних добавок рослинного походження, виготовлених  Mitragyna speciosa Korth (сімейство Rubiaceae)/ Н.В. Кудріль, А.Є. Подрушняк, М.Л. Зінов'єва та ін.  //Єдине здоров'я та проблеми харчування України. - 2021. - №2. -  С. 30-43. - Бібліогр. в кінці ст.

Радзієвська, І.Г. Особливості осадження білків сої при виробництві тофу/ І.Г. Радзієвська, О.П. Мельник //Наукові праці НУХТ. - 2024. - Т.30, №4. -  С. 155-162. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл. слова: соя, олійна, культура, коагулянт, якість, рослинний білок, структура

Розробка комплексної харчової добавки на основі тваринної та рослинної сировини для м'ясних продуктів/ В.Ю. Сухенко, О.А. Штонда, Н.М. Сонько, Л.М. Шевчук //Наукові праці НУХТ. - 2019. - Т.25, №5. -  С. 226-232. - Бібліогр. в кінці ст.

Розробка методичних підходів до нормування пестицидів у рослинних оліях/ М.Г. Проданчук, О.П. Кравчук, Л.П. Іванова и др //Єдине здоров'я та проблеми харчування України. - 2022. - №1. -  С. 7-18. - Бібліогр. в кінці ст.. - Текст паралельно англ. мовою

Кл. слова: МЕТАБОЛІТИ--хімічна безпека--залишкові кількості--продукти переробки--олійні культури

Розробка технології органічного зефіру на основі рослинного піноутворювача/ А.О. Грицайова, О.А. Гораш, О.О. Кохан, Ю.В. Камбулова //Харчова промисловість. - 2023. - №31-32. -  С. 64-73. - Бібліогр. в кінці ст. - ДНТБ

Кл. слова: рослинний білок --аквафаба--БОБОВІ КУЛЬТУРИ

Романова, З.М. Удосконалення технології пива завдяки використанню пряно-ароматичної рослинної сировини/ З.М. Романова, С.М. Лойко, М.С. Романов //Наукові праці НУХТ. - 2020. - Т.26, №1. - 213-222. - Бібліогр. в кінці ст.

Скроцька, О.І. Біосинтез наночастинок благородних металів. Частина 3. Можливості використання рослин/ О.І. Скроцька, В.В. Марченко //Наукові праці НУХТ. - 2023. - Т.29, №5. -  С. 21-45. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл. слова: водний екстракт--рослинний екстракт--ПОЛІФЕНОЛИ--ефірні масла--алкалоїди

Сучасні аспекти використання рослинної сировини для гальмування псування хлібобулочних виробів зниженої вологості / К.Г. Іоргачова, Н.Ю. Соколова, О.В. Макарова, Л.В. Гордієнко //Наукові праці НУХТ. - 2019. - Т.25, №5. -  С. 125-134. - Бібліогр. в кінці ст.

Теплотехнології нових порошкових продуктів з натуральної рослинної сировини  / К.Д. Малецька, Т.Я. Турчина, Е.К. Жукотський та ін. //Наукові праці НУХТ. - 2021. - Т.27, №6. -  С. 95-99. - Бібліогр. в кінці ст.

Удосконалення способу виготовлення функціонального напівфабрикату і кексів на його основі/ О.Є. Загорулько, А.М. Загорулько, В.М. Михайлов, К.Р. Касабова //Наукові праці НУХТ. - 2023. - Т.29, №5. -  С. 111-121. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл. слова: рослинна добавка--бурякові вичавки--ефективна в'язкість--функціональні інгредієнти

Удосконалення технології м'ясо-рослинних консервів з використанням бобових/ О.І. Гащук, О.Є. Москалюк, П.О. Горішний, О.А. Грищенко //Наукові праці НУХТ. - 2019. - Т.25. №6. -  С. 218-225. - Бібліогр. в кінці ст.

Усатюк, С.І. Перспективи використання нетрадиційної рослинної сировини у виробництві кондитерських виробів/ С.І. Усатюк, А.Ю. Божко //Харчова наука і технологія. - 2023. - Т.17, Вип.2. -  С. 60-70. - Бібліогр. в кінці ст. - ДНТБ

Кл.слова: кондитерські, вироби, сировина, рослинна, порошок, керобу

© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page