top of page

Тематична виставка "НОВІ ТА УДОСКОНАЛЕНІ ТЕХНОЛОГІЇ НАПІВФАБРИКАТІВ"

Тематична виставка  "НОВІ  ТА  УДОСКОНАЛЕНІ ТЕХНОЛОГІЇ НАПІВФАБРИКАТІВ"

НОВІ  ТА  УДОСКОНАЛЕНІ  ТЕХНОЛОГІЇ НАПІВФАБРИКАТІВ


Автореферати дисертацій

637.5

І- 20

Іванова, Т.М.

Удосконалення технології м'ясних продуктів з використанням кверцетинвмісної сировини: автореф дис. ... канд. техн. наук: 05.18.04/ Т.М. Іванова; НУХТ. - К.: НУХТ, 2018. - 25 с.: іл. - Бібліогр.: с.18-22

Дисертація присвячена удосконаленню технології м'ясних виробів з подовженим терміном зберігання за рахунок використання кверцетинвмісної сировини. Обгрунтовано та експериментально підтверджено  доцільність використання екстрактів з даної сировини у якості антиокиснювачів природного походження в технології м'ясних продуктів. Досліджено вплив запропонованих антиокиснюючих добавок на комплекс показників якості, харчову та біологічну цінність готових м'ясних виробів. Проведено дослідження безпечності обраної сировини та готових продуктів.

664.3

Т 47

Тищенко, О. П. Наукове обгрунтування технологій напівфабрикатів оліє-жирових капсульованих для кулінарної та кондитерської продукції: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.16/ О. П. Тищенко; Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2018. - 40 с.: іл. - Бібліогр.: с.28-37

В роботі науково обгрунтовано та розроблено технології капсульованих олій соняшникових, оливкової, олій вітамінізованих, жирів тугоплавких; параметри технологічних процесів і технологій харчової продукції з використанням ліпідів харчової сировини - дресінгів, оливки структурованої, борошняних, кондитерських виробів. Одержано комплекс даних про якість та безпеку нової продукції. Розроблено  та апробовано спеціалізоване обладнання та промислові лінії з виробництва капсульованих ліпідів харчової сировини.

664.6

Я 66

Янчик, М. В. Розроблення технології кондитерських напівфабрикатів з рослинними порошками та крему заварного на їх основі: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ М. В. Янчик; НУХТ. - К.: НУХТ, 2019. - 22 с.: іл. - Бібліогр.: с.18-20

В роботі розроблено рецептуру та схему технологічного процесу виробництва кондитерських напівфабрикатів з порошками моркви та банану. Досліджено органолептичні та фізико-хімічні показники якості та безпечності напівфабрикату, що дають змогу рекомендувати його для самостійного використання і в складі оздоблювальних напівфабрикатів широкого асортименту. Здійснено апробацію технології кондитерських напівфабрикатів у виробничих умовах, визначено економічну ефективність застосування розробленої технології .

664.8

Б 46

Бендерська, О.В.  Удосконалення технології томатних соусів із додаванням пасти із насіння томатів: автореф.   дис. ... канд. техн. наук: 05. 18.13/ О.В. Бендерська; НУХТ. - К.: НУХТ, 2019. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с. 17-19

В роботі вперше експериментально визначено та науково обгрунтовано вплив попереднього оброблення томатної сировини  на вміст глікоалкалоїдів. Для створення харчових напівфабрикатів запропоновано використовувати вторинні продукти перероблення томатів

664.9

Ф 32

Федорова, Д. В. Ресурсозберігаючі технології риборослинних напівфабрикатів для харчової продукції: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.16/ Д. В. Федорова; КНТЕУ. - К.: КНТЕУ, 2018. - 43 с.: іл. - Бібліогр.: с.33-39

В роботі показано доцільність використання висівок пшеничних у риборослинних напівфабрикатах на основі бланшованої риби (тушка), висівок пшеничних та знежиреної молочної сироватки - у напівфабрикатах з гідролізованих рибних голів для зниження інтенсивності рибного запаху. Науково обгрунтовано параметри і режими підготовки риборослинних фаршів до сушіння. Комплексом показників підтверджено повну безпечність розроблених напівфабрикатів, обгрунтовано режими та терміни зберігання, розроблено ієрархічні структури показників якості та здійснено їх комплексну оцінку.

664.6

Л 63

Лісовська, Т.О. Технологія бісквітного напівфабрикату з використанням борошна кукурудзяного екструдованого: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ Т.О. Лісовська; ХДУХТ. - Харків, 2018. - 20 с.: рис. - Бібліогр.: с.14-17

В роботі науково обгрунтовано та розроблено технологію бісквітного  напівфабрикату з використанням борошна кукурудзяного екструдованого у різних співвідношеннях з борошном пшеничним та повною заміною останнього, досліджено її функціонування як технологічної системи. Одержано комплекс нових даних, що характеризують органолептичні, фізико-хімічні, реологічні, мікробіологічні показники, харчову цінність нової продукції, науково обгрунтовано термін зберігання.

637.5

С 77

Старосельська, А. Л. Комплексна оцінка якості та безпеки ковбасних виробів і напівфабрикатів січених: автореф. дис. ... канд. вет. наук: 16.00.09/ А. Л. Старосельська; Сумський нац. аграр. ун-т, Держ. науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів. - Суми, 2018. - 23 с.: іл. - Бібліогр.: с.19-20

В дисертації наведено результати моніторингу харчових добавок, що ідентифікуються у ковбасах і напівфабрикатах січених. Досліджено комплексні сипучі суміші за показниками безпечності, проведено комплексну оцінку готових ковбасних виробів і напівфабрикатів січених за показниками безпечності та якості; експериментально вивчено морфологічну структуру харчових добавок, що використовуються під час виготовлення м'ясних продуктів як білкової, так і вуглеводної природи, як тваринного, так і рослинного походження.

637.3

Т 98

Тютюкова, Д. О. Технологія напівфабрикатів з сиру кисломолочного на основі молока з регульованим складом сольової системи: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ Д. О. Тютюкова; ХДУХТ. - Харків, 2018. - 21 с.: рис. - Бібліогр.: с.15-18

В роботі установлено закономірності впливу складу сольової системи молока на формування органолептичних, фізичних, фізико-хімічних і структурно-механічних показниківсиру кисломолочного як білкового коагулянту.

664.6

К 55

Кобець, О. С. Удосконалення технології бісквітних напівфабрикатів оздоровчого призначення: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ О. С. Кобець; НУХТ. - К.: НУХТ, 2018. - 21 с.: рис. - Бібліогр.: с.17-20

Дисертацію присвячено удосконаленню технології бісквітних напівфабрикатів шляхом використання нетрадиційної рослинної сировини, а саме -концентратів харчових волокон пшеничного, яблучного, какао та олій рослинних з нетрадиційної сировини - олії зародків пшениці, плодів шипшини та рижієвої, та скорочення технологічного процесу їх виробництва. Встановлено можливість використання у технології бісквітних напівфабрикатів вакуумно-випарного охолодження з метою скорочення технологічного процесу їх виробництва.

639

Г 31

Геліх, А. О. Технології напівфабрикату з молюска прісноводного та кулінарної продукції з його використанням: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ А. О. Геліх; ХДУХТ. - Харків, 2019. - 20 с.: рис. - Бібліогр.: с.14-17

В роботі досліджено фізико-хімічні, структурно-механічні, органолептичні та мікробіологічні показники м'якого тіла прісноводних молюсків. Досліджено їх харчову та біологічну цінність, мікробіологічні показники та показники безпечності, встановлено умови і терміни зберігання.

637.1

Г 85

Гринченко, Н. Г. Наукове обгрунтування технологій напівфабрикатів на основі молочної сировини, одержаних шляхом реалізації потенціаду лактокальцію: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.16/ Н. Г. Гринченко; ХДУХТ. - Харків, 2018. - 44 с.: рис. - Бібліогр.: с. 30-40

Роботу присвячено теоретичному та експериментальному обгрунтуванню технологій стабілізованих та структурованих сфероподібних напівфабрикатів на основі молочної сировини, одержаних шляхом реалізації потенціалу лактокальцію. Виробництво розроблених напівфабрикатів дозволило підвищити ефективність технологічних процесів переробки молочної сировини, розробити широкий асортимент конкурентоспроможної продукції з високими споживними властивостями та експортним потенціалом.

664.8

С59

Соколова, Є.Б. Формування товарознавчих властивостей замороженого напівфабрикату для смузі на основі плодово-ягідної сировини: автореф. дмс. ... канд. техн. наук:05.18.15/ Є.Б. Соколова; Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2019. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с.14-17

В роботі на основі експериментальних досліджень визначено інноваційний задум щодо вимог якості, безпечності та технологічних операцій у виробництві нової продукції. Досліджено процес заморожування, визначено діапазони вимороженої вологи в напівфабрикаті як чинника, що впливає на якість напівфабрикату для смузі.

664.8

П34

Писарєв, М.Г. Удосконалення технологій переробки сучасних сортів картоплі з отриманням нових напівфабрикатів та консервованих продуктів: автореф. дис. ... канд. техн. наук:05.18.13/ М.Г. Писарєв; НУХТ. - К.: НУХТ, 2019. - 21 с.: іл. - Біибліогр.: с.17-21

Дисертацію присвячено використанню нових сортів картоплі у виробництві сушених, охолоджених та заморожених напівфабрикатів. Розроблено інноваційні способи сушіння картоплі із застосуванням комбінованих методів енергопідведення. Запропоновано способи зниження вмісту крохмалю в картоплі для виробництва дієтичних напівфабрикатів.

664.8

Н56

Нестеренко, Н.А. Стабілізація споживних властивостей швидкозаморожених напівфабрикатів із культивованих печериць: автореф. дис. ... канд. техн. наук:05.18.15/ Н.А. Нестеренко; КНТЕУ. - К., 2021. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с.16-19

В роботі охарактеризовано ринок свіжих і перероблених культивованих грибів. За результатами аналізу вітчизняних та зарубіжних джерел проведено порівняльну характеристику харчової і біологічної цінності  культивованих печериць і продуктів їхньої переробки. Проаналізовано зміни органолептичних властивостей та показників хімічного складу грибів у процесі заморожування. Встановлено вплив заморожування на безпечність грибів та розглянуто способи стабілізації споживних властивостей заморожених культивованих печериць.

664.8

К18

Камінська, С.В. Удосконалення технології швидкозаморожених плодово-ягідних напівфабрикатів з використанням кріопротекції: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.16/ С.В. Камінська; НУХТ. - К.: НУХТ, 2021. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с.17-19

В роботі уперше здійснено обгрунтований відбір сировини, найбільш придатної до заморожування і отримання напівфабрикатів підвищеної біологічної та вітамінної цінності. Вперше запропоновано методику порівняльної органолептичної оцінки свіжої і замороженої плодово-ягідної сировини, яка дає можливість об'єктивно прогнозувати якість напівфабрикатів та визначити терміни їх зберігання. Окреслено сфери використання заморожених напівфабрикатів у різних галузях харчових технологій, розроблено рецептури харчових продуктів та напоїв.

Статті періодичних видань

Удосконалення  технології виробництва функціональних плодово-ягідних напівфабрикатів / О.Є. Загорулько, О.І. Черевко, В.М. Михайлов та ін.  //Наукові праці НУХТ. - 2022. - Т.28, №6. -  С. 96-107. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл.слова: паста, тепловіддача, дисперсні, пектин, вітаміни, інноваційні, технології, сировина--фітостероли

Формування споживчих властивостей високобілкових напівфабрикатів із культивованих грибів  / Г.О. Сімахіна, Н.В. Науменко, О.М. Межубовський, С.В. Камінська //Наукові праці НУХТ. - 2023. - Т.29, №1. -  С. 130-140. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл.слова: протеоліз, білкові, концентрати, амінокислоти, фракціонування, культивування--низькотемпературне сушіння

Обгрунтування складу високобілкового концентрату для супів швидкого приготування   / Г.О. Сімахіна, Н.В. Науменко, С.В. Камінська, О.М. Межубовський //Наукові праці НУХТ. - 2023. - Т.29, №2. -  С. 150-161. - Бібліогр. в кінці ст. англ. мовою

Кл.слова: амінокислоти, білки, концентрати, напівфабрикати, композиції, збагачувач, лкультивовані, гриби--мультикомпонентні композиції

Чернюшок, О.А. Фортифікація посічених напівфабрикатів з використанням вівсяного борошна та сухої демінералізованої молочної сироватки/ О.А. Чернюшок, А.С. Дубівко, Ю.В. Бірюк //Наукові праці НУХТ. - 2023. - Т.29, №3. -  С. 84-92. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл.слова: фарш, м'ясна продукція, добавки, вівсяне, борошно

Удосконалення способу виготовлення функціонального напівфабрикату і кексів на його основі/ О.Є. Загорулько, А.М. Загорулько, В.М. Михайлов, К.Р. Касабова //Наукові праці НУХТ. - 2023. - Т.29, №5. -  С. 111-121. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл.слова: рослинна добака--бурякові вичавки--ефективна в'язкість--функціональні інгредієнти

Сімахіна, Г.О. Комбінова ресурсоефективна технологія заморожених плодово-ягідних напівфабрикатів/ Г.О. Сімахіна, О.В. Кочубей-Литвиненко //Наукові праці НУХТ. - 2023. - Т.29, №5. -  С. 143-156. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл.слова: КОНСЕРВУВАННЯ, ХОЛОД, КРИСТАЛОУТВОРЕННЯ, КРІОПРОТЕКЦІЇ, ДЕФРОСТАЦІЯ, АНТИОКСИДАНТИ

Українська мережа "Галя Балувана" вийшла на ринок США //World of Food=Світ продуктів . - 2024. - №1 (січень). -  С. 2.

Кл.слова: напівфабрикати, мережі, партнери, ринок--франшиза

"Галя Балувана" у Великій Британії //World of Food=Світ продуктів. - 2024. - №2 (березень). -  С. 2.

Кл.слова: напівфабрикати, заморожені, вареники, пельмені, партнери, фінансові

Вітамінна цінність і мікробіологічна безпека заморожених плодів вишні при зберіганні/ Г.О. Сімахіна, Н.М. Грегірчак, Н.В. Науменко, С.В. Камінська //Наукові праці НУХТ. - 2024. - Т.30, №2. -  С. 154-168. - Бібліогр. в кінці ст.

Кл.слова: заморожування, кріопротекції, вітаміни, цінність, показники, мікробіологічні, напівфабрикати, заморожені, попит

Божко, А.Ю. Визначення критеріїв ідентифікації для оцінювання показників якості оздоблювальних напівфабрикатів з використанням порошку керобу/ А.Ю. Божко, С.І. Усатюк //Харчова промисловість. - 2023. - Вип.33-34. -  С. 53-61. - Бібліогр. в кінці ст. - ДНТБ

Кл.слова: кондитерські, вироби, напівфабрикати, рослинна, сировина, борошно, фальсифікація, оцінка, критерії, відповідності, показники якості

Роженко, А.С. Удосконалення  технології бісквітного напівфабрикату з використанням продуктів переробки комах/ А.С. Роженко, О.Ю. Мельник //Харчова промисловість. - 2023. - Вип.33-34. -  С. 71-80. - Бібліогр. в кінці ст. - ДНТБ

Кл.слова: органолептичні показники, властивості, кондитерські, вироби, напівфабрикати, борошно, вітаміни, стійкий, окислення--цвіркуни

Удосконалення технології маринованих напівфабрикатів з м'яса птиці/ І.О. Данилевич, В.М. Пасічний, Є.А. Шубіна, А.І. Маринін //Харчова промисловість. - 2023. - Вип.33-34. -  С. 81-88. - Бібліогр. в кінці ст. - ДНТБ

Кл.слова : м'ясна продукція, птиці, маринад, технологіі, прянощі, споживання

Брикова, Т. Система НАССР при виробництві напівфабрикатів/ Т. Брикова //Товари і ринки. - 2024. - №2. -  С. 93-109. - Бібліогр. в кінці ст. - ДНТБ

Кл.слова: критичні точки, ризики, контроль, забруднення, мікробне, законодавчі, документи

bottom of page