ХІМІЧНІ НАУКИ В ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВАХ

ХІМІЧНІ НАУКИ В ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВАХ
664.4
А64
Аналітична хімія кухонної солі, розсолів та високомінералізованих вод: моногр./ О.І. Юрченко, Т.В. Черножук, А.В. Пантелеймонов и др; Харківський нац. ун-т ім. В.Н.Каразіна. - Харків: ХНУ, 2023. - 296 с. - Бібліогр.: с.279-295 . - ISBN 978-966-285-751-1
В монографії наведено систему методик аналізу кухонної солі, розсолів та мінералізованих вод, що дозволяє визначати вміст основної речовини, макро- і мікродомішок з використанням різних методів аналізу. Надано результати теоретичних та експериментальних досліджень з використання ультразвуку для аналітичного сигналу та інтенсифікації процесу підготовки проб кухонної солі та розсолів для визначення мікродомішок.
61
Є33
Єдине здоров'я та проблеми харчування України: зб., №1(58)/ редкол.: М.Г. Проданчук, Л.І. Власик, Г.І. Петрашенко, А.П. Герілович, Т.С. Грузева; Наук. центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім. академіка Л.І.Медведя. - К.: Медицина України, 2023. - 79 с.: іл. - Бібліогр. в кінці
До збірника ввійшли статті з питань аналітичної хімії, гігієни, токсикології, безпечності харчових продуктів, дієтології.
61
Є33
Єдине здоров'я та проблеми харчування України: зб., №2 (59)/ редкол.: М.Г. Проданчук, Л.І. Власик, Г.І. Петрашенко, А.П. Герілович; ДП "Наук. центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки". - К., 2023. - 68 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
В збірнику опубліковані статті з питань гігієни, токсикології, аналітичної хімії,безпечності харчових продуктів.
61
Є33
Єдине здоров'я та проблеми харчування України = One health and nutrition problems of Ukraine: зб., №2(57)/ редкол.: М.Г. Проданчук, Л.І. Власик, Г.І. Петрашенко, А.П. Герілович, Т.С. Грузева; Наук. центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім. академіка Л.І.Медведя. - К., 2022. - 117 с.: рис. - Бібліогр. в кінці ст.
Ст. укр. та англ. мовами
В збірнику опубліковані статті з питань гігієни, токсикології, дієтології, безпечності харчових продуктів.
637.1
Ж86
Жукова, Я.Ф. Підтвердження автентичності органічного молока та молочних продуктів: метод. рек./ Я.Ф. Жукова, П.І. Петров, Ю.М. Деміхов; Ін-т продовольчих ресурсів . - К.: Вид-во Кравченко Я.О., 2019. - 54 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.47-54 . - ISBN 978-617-7700-71-4
Описано результати використання комплексного методичного підходу до автентифікації органічного молока та молочних продуктів, заснованого на мультиваріантній обробці даних жирнокислотного складу. Подано аналіз фізико-хімічних параметрів, хемометричний аналіз комплексних параметрів, дослідження кореляції окремих параметрів. Проаналізовано сучасний стан методології автентифікації органічного молока та молочних продуктів.
54
З-14
Загальна і неорганічна хімія: метод. вказівки для студ. напряму підготовки "Харчові технології та інженерія"/ уклад.: О.М. Заверуха, Я.П. Скоробогатий; Укоопспілка, Львівська комерційна академія. - Львів: Вид-во Львівської комерц. академії, 2016. - 140 с. - Бібліогр.: с.124-126
Методичні вказівки укладені відповідно до чинних хімічних програм для студентів товарознавчо-комерційних спеціальностей, дають змогу ознайомитися з основними методами дослідження сировини та матеріалів для подальшого їх перетворення в продукти та товари.
663
К20
Капрельянц, Л.В. Біологічна хімія з основами фізіології харчування: курс лекцій/ Л.В. Капрельянц. - Вид. 4-е, переробл. і допов. - Харків: "ФАКТ", 2023. - 228 с.: іл. - Бібліогр.: с.227-228 . - ISBN 978-617-8072-87-2
У виданні розглянуті питання будови, властивостей і метаболізму основних органічних сполук, які зустрічаються в біооб'єктах. Розглянута роль біохімічних процесів при зберіганні та переробці харчової сировини і продуктів. Викладені поняття сучасної нутриціології, теоретичні основи і роль харчування в забезпеченні життєдіяльності людини.
663
К71
Косенко, В.А. Наноматеріали та нанотехнології. Їх використання у харчовому виробництві: навч. посіб./ В.А. Косенко, С.В. Кадомський, В.В. Малишев; Університет "Україна", Інж. - технол. ін-т. - К.: Ун-т "Україна" , 2017. - 326 с.: іл. - Бібліогр.: с.314-320 . - ISBN 978-966-388-553-7: 110.00 грн.
У навчальному посібнику наведено класифікацію нанорозмірних структур і проаналізовано їх властивості. Розглянуто основні методи отримання порошків, компактних нанокристалічних, нанопористих і аморфних матеріалів, а також наноструктурних покриттів. Показано можливості застосування наноструктурних матеріалів і покриттів у харчовому виробництві.
663.2
М22
Мамай, О.І. Хімічний і технологічний контроль виноробства/ О.І. Мамай, Г.Ф. Сльозко, О.В. Стоянова. - К.: Фірма "Інкос", 2004. - Библиогр.: с. 218-219
В навчальному посібнику приведені методи аналізу, якими необхідно користуватися при хімічному і технологічному контролі на окремих етапах технологічного процесу виноробства. Посібник складається з п'яти розділів: хімічний контроль, контроль технологічних процесів, контроль якості продуктів виноробства, контроль технологічних і допоміжних матеріалів, розрахунки складу матеріалів при технологічних операціях.
663
Н25
Наноматеріали та нанотехнології: методи аналізу та контролю: конспект лекцій/ Н.Ф. Кущевська, О.Я. Терещенко, О.А. Папроцька, В.В. Малишев; Університет "Україна". - К.: Ун-т "Україна" , 2018. - 81 с.: іл. - Бібліогр.: с.71-80
Конспект лекцій подає необхідний мінімум знань про наноматеріали та їх застосування в харчовій галузі, в медицині, при виробництві парфюмерно-косметичної продукції, текстильних виробів з антимікробними властивостями, при виробництві побутової хімії та в інших галузях.
663
С48
Слободнюк, Р.Є. Аналітична хімія та аналіз харчової продукції: навч. посіб./ Р.Є. Слободнюк, А.Б. Горальчук; Харк. держ. ун-т харчування і торгівлі. - К.: Кондор, 2018. - 334 с. - Бібліогр.: с.334 . - ISBN 978-617-7582-32-7
У навчальному посібнику розглянуто теоретичні основи аналітичної хімії, якісного хімічного аналізу й найважливіші методи кількісного та фізико-хімічного аналізу продуктів харчування.
663
С 76
Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості: матеріали III Всеукраїнської науково-практичної конференції, 5-6 червня, м. Херсон/ Херсонський нац. техн. ун-т, Кафедра хім. технологій, експертизи та безпеки харчової продукції. - Херсон: ХНТУ, 2019. - 117 с.: іл. - Алф. покажч.: с. 115-116. - ISBN 978-966-97799-8-4
Матеріали конференції цікаві для фахівців, що працюють в галузі хімічних технологій, харчової хімії і біотехнологій, хімічних технологій виробництва харчових добавок, експертизи харчових продуктів.
663
Ф50
Фізико-хімічні методи обробки сировини та продуктів харчування: наук. вид./ А.І. Соколенко, В.Б. Костін, К.В. Васильківський и др; за ред. А.І. Соколенка. - К.: АртЕк, 2000. - 306 с: рис. - Бібліогр.: с.298-299
Викладено поняття про енергетичні поля впливу, обробку харчових продуктів опромінюванням, змінним електричним струмом, магнітними полями, а також засоби стерилізації, консервування, хімічної обробки продукції.
665
Ф 91
Фролова, Н.Е. Фізико-хімічні основи одержання ефірних олій: практикум/ Н.Е. Фролова, В.Д. Іванова, Н.В. Чепель; НУХТ. - К.: НУХТ, 2011. - 264 с.: рис. - Бібліогр.: с.215-216 . - ISBN 978-966-612-113-7
В книзі наведено відомості про ефіроносну сировину, методи фармакогностичного аналізу для оцінювання її якості. Розглянуто способи виділення ефірних олій з рослинної сировини та методи дослідження їх фізико-хімічних властивостей. Особливу увагу приділено розгляду методів газової хроматографії для вивчення компонентного складу ефірних олій та одержання з них ароматизаторів.
663
Х22
Харчова хімія: метод. вказівки для студ. напряму підготовки "Харчові технології та інженерія"/ уклад.: І.Г. Породко, Я.П. Скоробогатий, О.М. Заверуха; Укоопспілка, Львівська комерційна академія. - Львів: Вид-во Львівської комерц. академії, 2016. - 115 с.: табл. - Бібліогр.: с.115
Методичні вказівки надають студентам допомогу по засвоєнню дисципліни, до завдань якої входить вивчення хімічного і компонентного складу сировини, напівфабрикатів і готових харчових продуктів. До лабораторних робіт подаються теми: білки, вуглеводи, харчові кислоти, ліпіди, ферменти, вітаміни, харчові та біологічно активні добавки, харчова цінність продуктів харчування.
663
Х 22
Харчова хімія: метод. вказівки до лаб. робіт, завдання для студентів/ уклад.: І. Г. Породко, Я.П. Скоробогатий, О.М. Заверуха; Укоопспілка, Львівська комерційна академія. - Львів: Львівська комерц. академія, 2016. - 111 с. - Бібліогр.: с. 110
Метою методичних вказівок є ознайомлення студентів із методами оцінювання якості продуктів на базі експериментальних досліджень: вивчення хімічного і компонентного складів сировини, напівфабрикатів і готових харчових продуктів, закономірностей хімічних перетворень при зберіганні, переробці харчової сировини.
663
Х22
Харчові поверхнево-активні речовини: навч. посіб/ Т.Г. Філінська, О.В. Черваков, А.О. Філінська, О.С. Свердліковська; Укр. держ. хіміко-технол. ун-т. - Дніпро: УДХТУ, 2019. - 416 с.: іл. - Бібліогр.: с.397-405.- Абет. покажч.:406-416 . - ISBN 978-617-7478-51-4
Навчальний посібник дозволяє значно розширити і систематизувати інформацію щодо складу, властивостей, способів одержання і сфер застосування харчових поверхнево-активних речовин. Наведено склад і методи очищення стічних вод підприємств харчової промисловості та утилізація відходів виробництва.
628
Х46
Хімія і технологія води: зб., Т. 43. № 1 (279). січ.-лют./ ред. колегія: С.О. Афанасьєв, М.Д. Гомеля, Ю.С. Дзязько, В.М. Зайцев, О.В. Зуй, гол. ред. В.В. Гончарук; Ін-т колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України. - К., 2021. - 1-120 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: обробка води--водопідготовка--детоксикація
628
Х46
Хімія і технологія води: зб., Т. 43. № 2 (280). берез.-квіт./ ред. колегія: С.О. Афанасьєв, М.Д. Гомеля, Ю.С. Дзязько, В.М. Зайцев, О.В. Зуй, гол. ред. В.В. Гончарук; Ін-т колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України. - К., 2021. - 117-231 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: обробка води--хімія води--природні води
628
Х46
Хімія і технологія води: зб., Т. 43. № 3 (281). трав.-черв./ ред. колегія: С.О. Афанасьєв, М.Д. Гомеля, Ю.С. Дзязько, В.М. Зайцев, О.В. Зуй, гол. ред. В.В Гончарук; Ін-т колоїдної хімії та хімії води ім. А.В.Думанського. - К.: Академперіодика, 2021. - 235-343 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: адсорбація--водопідготовка--демінералізація--радіокаталіз
628
Х46
Хімія і технологія води: зб., Т. 43. № 3 (281). трав.-черв./ ред. колегія: С.О. Афанасьєв, М.Д. Гомеля, Ю.С. Дзязько, В.М. Зайцев, О.В. Зуй, гол. ред. В.В. Гончарук; Ін-т колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України. - К., 2021. - 233-342 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: обробка води--демінералізація--водопідготовка
628
Х48
Хімія і технологія води: зб., Т. 43. № 4(282). лип.-серп./ редкол.: С.О. Афанасьєв, М.Д. Гомеля, Ю.С. Дзязько, В.М. Зайцев, О.В. Зуй, гол. ред. В.В. Гончарук; НАНУ, Ін-т колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України. - К.: Академперіодика, 2021. - 343-437 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: фотокаталіз--адсорбція--видалення амонію--монтморилоніти--гідрохімія
628
Х46
Хімія і технологія води: зб., Т. 43. № 5 (283). верес.-жовт./ ред. колегія: С.О. Афанасьєв, М.Д. Гомеля, Ю.С. Дзязько, В.М. Зайцев, О.В. Зуй, гол. ред. В.В. Гончарук; Ін-т колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України. - К., 2021. - 439-534 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: водопровідна вода--водопідготовка--демінералізація--біосорбент
628
Х46
Хімія і технологія води: зб., Т. 43. № 6 (284). листоп.-груд./ ред. колегія: С.О. Афанасьєв, М.Д. Гомеля, Ю.С. Дзязько, В.М. Зайцев, О.В. Зуй, гол. ред. В.В. Гончарук; Ін-т колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України. - К., 2021. - 535-640 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: мікрофільтрація--водопідготовка--водоциркулярні системи
628
Х46
Хімія і технологія води: зб., Т. 44. № 1(285). січ.-лют./ редкол.: С.О. Афанасьєв, М.Д. Гомеля, Ю.С. Дзязько, В.М. Зайцев, О.В. Зуй, гол. ред. В.В. Гончарук; НАНУ, Ін-т колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України. - К.: Академперіодика, 2022. - 103 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: паладій сульфід--фосфати--адсорбент--гідрохімія
628
Х46
Хімія і технологія води: зб., Т. 44. № 2(286). берез.-квіт./ редкол.: С.О. Афанасьєв, М.Д. Гомеля, Ю.С. Дзязько, В.М. Зайцев, О.В. Зуй, гол. ред. В.В. Гончарук; НАНУ, Ін-т колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України. - К.: Академперіодика, 2022. - 107-189 с.: іл. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: кремнезем--флокулянти--дисперсні наповнювачі--амоксицилін
637.5
Я66
Янчева, М.О. Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м'яса і м'ясних продуктів: навч. посіб./ М.О. Янчева, Л.В. Пешук, О.Б. Дроменко. - К.: Центр учбової літератури, 2020. - 304 с. - Бібліогр.: с.303 . - Предм.покажч.: с.299-302
В посібнику розглянуто фізіологічні функції, будову, склад, фізико-хімічні та біохімічні властивості тканин м'яса. Особливу увагу приділено основним закономірностям процесів, що відбуваються з м'ясом після забою тварин, під час зберігання та під впливом біологічних та фізико-хімічних факторів. Наведено основні властивості м'яса та м'ясопродуктів сільськогосподарських тварин та птиці.
Автореферати дисертацій
664.6
A85
Арсиненко, Н.О. Удосконалення технології хлібобулочних виробів із сбалансованим хімічним складом: автореф. дис...канд.техн. наук: 05.18.01/ Н.О. Арсиненко; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2013. - 20 с: рис. - Бібліогр.: с. 16-18
Науково обгрунтовано та спроектовано технологію виробництва борошняно-зернових сумішей із заданим хімічним складом.
637.3
Б72
Бовкун, Алла Олександрівна . Дослідження фізико-хімічних процесів плавлення і розробка технології пастоподібних плавлених сирів з використанням кисломолочного сиру: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.04 - технологія м'ясних, молочних та рибних продуктів/ А. О. Бовкун; НУХТ. - Защищена на 27.10.2004.ще.Захи. - К., 2004. - 20 с.: табл.
664.1
Г96
Гусятинська, Н.А. Наукове обгрунтування та розроблення фізико-хімічних методів інтенсифікації вилучення сахарози з цукрових буряків: автореф. дис. ... д-ра техн. наук: 05.18.05/ Н.А. Гусятинська; НУХТ. - К., 2008. - Бібліогр.: с.29-38
664.8
К 72
Костецька, К.В. Хіміко-технологічна оцінка сировини при зберіганні та виготовленні овочевих консервів: автореф. дис. ... канд. с.-г. наук: 06.01.15/ К.в. Костецька; М-во аграр. політики та продовольства України, Уманський нац. ун-т садівництва. - Умань, 2014. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с.16-19
В роботі досліджено пряносмакові рослини, лікарські рослини за основними господарсько-цінними, фіто-хімічними ознаками та оцінено їх придатність для виробництва овочевих консервів. Встановлено товарні і якісні показники, фізичні та хімічні зміни в плодах під час зберігання в сховищі без охолодження та в холодильнику.
Державні стандарти України
ДСТУ 8058:2015 Консерви фруктові, овочево-фруктові з біологічно активними компонентами для дієтичного використання в дитячому харчуванні. Технічні умови/ Розробники: Н. Гайдар, М. Гуліч, І. Мазуренко, Ю. Пилипенко, С. Пономаренко; ДНДПКІ "Консервпромкомплекс", ДУ "Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзеєва Академії медичних наук України" . - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2017-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2018. - 22 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 21-22.
Сфера застосування: цей стандарт поширюється на консерви фруктові, овочево-фруктові з біологічно активними компонентами , призначені для дітей з порушеннями функції імунної та ендокринної систем. Консерви виробляють зі свіжих овочів та фруктів або їхніх напівфабрикатів з додаванням або без додавання риби, вершкового масла, олії соняшникової, молока та т.п.
ДСТУ 8754:2018 Консерви. Соуси десертні/ Техн. комітет стандартизації "Продукти з овочів і фруктів та устаткування для їх переробки" , ДНДПКІ "Консервпромкомплекс". - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2019-07-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2021. - 16 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 15.
Сфера застосування: цей стандарт поширюється на соуси десертні, виготовлені зі свіжих фруктів, овочів або їх напівфабрикатів, з доданням чи без додання цукру, фруктози або глюкозо-фруктозного сиропу, вівсяного, рисового борошна, лимонної кислоти, ваніліну, екстрактів з пряно-ароматичних рослин.
ДСТУ ISO/TS 22002-5:2020, (ISO/TS 22002-5:2019, IDT) Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 5. Транспортування та зберігання/ Техн. ком. стандартизації "Системи управління безпечністю харчових продуктів"; Техн. ком. стандартизації "Системи управління беззпечністю харчових продуктів". - Вид. офіц. - Увед. вперше; чинний від 2021-08-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2021. - 12 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 12.
Сфера застосування: цей стандарт установлює вимоги до розроблення, упровадження та забезпечення виконання програм-передумов (ПП) для допомоги в контролюванні небезпечних чинників харчових продуктів у процесі транспортування та зберігання в харчовому ланцюзі.
ДСТУ 8979:2020 Спирт етиловий питний. Технічні умови/ Техн. комітет стандартизації "Спиртогорілчані вироби, дріжджі", ДНУ "УкрНДІспиртбіопрод". - Вид. офіц. - Увед. вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 5963-67); чинний від 2021-05-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2021. - 10 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 9.
Сфера застосування: цей стандарт поширюється на спирт етиловий питний, який є сумішшю спирту етилового ректифікованого та води питної підготованої. Спирт фасують у споживчу тару й використовують для приготування настоянок, коктейлів, інших алкогольних напоїв та харчових продуктів.
ДСТУ 8742:2017 Фітоконцентрати харчові на основі субтропічних культур. Технічні умови/ Техн. комітет стандартизації "Субтропічне та декоративне рослинництво, озеленення і дизайн", Нікітський ботанічний сад - Нац. наук. центр. - Вид. офіц. Увед. вперше; чинний від 2019-01-01. - К.: ДП "УкрНДНЦ", 2021. - 12 с. - (Національний стандарт України). - Бібліогр.: с. 11.
Сфера застосування: цей стандарт поширюється на настоянки рослин, композиції рослинних інгредієнтів для ароматизації напоїв і харчової продукції, приготовані на основі натуральних водно-спиртових настоїв (екстрактів) рослин без додавання інших речовин або з додаванням сахарози, етилового спирту ректифікованого, карамелізованого цукру (кольору), меду, води питної.
Статті періодичних видань
Бужанська, М.В. Фізико-хімічні властивості крохмалю та крохмалепродуктів як перевага їнього використання в харчовій промисловості/ М.В. Бужанська, І.М. Ощипок //Наукові праці НУХТ. - 2022. - Т.28, №1. - С. 145-153. - Бібліогр. в кінці ст.
Волощук, Г.І. Споживчі властивості та хімічний склад крупів. Аналіз факторів впливу/ Г.І. Волощук, О.Ю. Супрун-Крестова //World of Food=Світ продуктів. - 2024. - №2 березень. - С. 32-35. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: норми споживання--раціональне харчування--структура переробки--хімічний склад--стандарти єс
Дослідження основних показників безпечності та якості десерту на основі соняшникового меду / О.О. Діхтяр, Л.О. Адамчук, А.Д. Антонів, Л.М. Жук //Наукові праці НУХТ. - 2022. - Т.28, №6. - С. 137-149. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: десерт, медовий, органолептичні, показники, поживність, якість, безпечність, харчовий продукт--фізико-хімічні показники
Дударєв, І.М. Вплив рослинних інгредієнтів на органолептичні та фізико-хімічні показники салатних заправок / І.М. Дударєв, О.В. Кузьмін //Наукові праці НУХТ. - 2023. - Т.29, №2. - С. 124-138.. - Бібліогр. в кінці ст. англ. мовою
Кл.слова: заправки, вівсяне, молоко, сублімовані, порошки, рослинні, низькокалорійні--салатні заправки--квасоля
Жигунов, Д. Комплексний функціональний аналіз борошна / Д. Жигунов //Мир продуктов=Світ продуктів. - 2022. - №1. - С. 10-12.
Кл.слова: якість, склад, хімічний, використання, системи, оцінки, помел, показники, колір—зольність
Карунський, О. Хімічний склад гранул цитрусових/ О. Карунський, К. Карпова //Agrarian Bulletin of the Black Sea Littoral-Аграрний вісник Причорномор'я. - 2021. - Вип.98. - С. 86-96. - Бібліогр. в кінці ст.
Кучеренко, В.М. Нефільтровані вина в сучасному виноробстві: вплив відсутності фільтрації на фізико-хімічні та органолептичні показники/ В.М. Кучеренко, О.В. Успаленко, А.Ю. Марченко //Наукові праці НУХТ. - 2024. - Т.30, №2. - С. 136-144. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: фільтрування, сенсорний, аналіз, дріжджі, вина, тренди, споживання--вина фільтровані
Сапіга, В.Я. Вплив овочевих пюре різних способів оброблення на органолептичні та фізико-хімічні показники морозива молочного/ В.Я. Сапіга, Г.Є. Поліщук //Наукові праці НУХТ. - 2023. - Т.29, №1. - С. 173-186. - Бібліогр. в кінці ст.
Кл.слова: морозиво, шпинат, гарбуз, кабачок, пюре, органолептичні показники, рецептури, пектин--селера
Сучасні методи визначення фальсифікації молока/ В.М. Іщенко, Н.П. Квітковська, Є.Є. Костенко и др //Харчова промисловість. - 2022. - №31-32. - С. 35-42. - Бібліогр. в кінці ст.. - ДНТБ
Кл.слова: молоко, фальсифікація, аналіз, якість, сировина, зразки--фізико-хімічний аналіз