top of page

ХЛІБОПЕКАРСЬКЕ ТА БОРОШНОМЕЛЬНО-КРУП’ЯНЕ ВИРОБНИЦТВО
Сприсок нових надходжень № 1 2023 р.

664.6

В19

Васильченко, Т.О. Розроблення хлібопекарських поліпшувачів для уповільнення черствіння хлібобулочних виробів: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.01/ Т.О. Васильченко; НУХТ. - К.: НУХТ, 2021. - 21 с.: іл. - Бібліогр.: с.16-18

Робота присвячена розробленню комплексних хлібопекарських поліпшувачів направленої дії для подовження свіжості хлібобулочних виробів з пшеничного борошна, середнього та сильного за силою, виготовлених за прискорених технологій. В якості функціональної основи поліпшувачів обрано сухі продукти переробки молока, а саме - суху молочну сироватку з-під сиру кисломолочного, збагачену Mg та Mn та концентрат сироватковий білковий сухий. Встановлено, що використання цієї сировини позитивно впливає на якість хлібобулочних виробів.


664.7

Рибчинський, Р.С.Удосконалення технології виробництва кукурудзяних круп: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.02/ Р.С. Рибчинський; НУХТ. - К.: НУХТ, 2021. - 21 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с.18-20

Робота присвячена розробленню рекомендацій з удосконалення технології виробництва кукурудзяних круп шляхом науково-практичного обгрунтування окремих етапів підготовки та переробки зерна кукурудзи. Визначено, що при виробництві дрібних кукурудзяних пластівців технологічно доцільним є застосування зволоження крупи перед її направленням на пропарювання.


664.6

С65

Сорочинська, Ю.С.Удосконалення технології безглютенового хліба з використанням борошна з зерна сорго: автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.01/ Ю.С. Сорочинська; НУХТ. - К.: НУХТ, 2021. - 19 с.: табл. - Бібліогр.: с.15-17

Робота присвячена удосконаленню технології безглютенового хліба з використанням борошна з зерна сорго, збагачення його молочною сироваткою, казеїном, шротом з ядер насіння гарбуза та цитратами кальцію і магнію. В якості структуроутворювачів безглютенового тіста використано камедь гуару та гідроксипропілметилцелюлозу. На основі проведених досліджень розроблено рецептури та технологічні інструкції на нові безглютенові хлібобулочні вироби.


664.6

Т38

Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі: навч. посіб./ К.О. Самойчук, В.О. Олексієнко, Н.О. Паляничка, В.Ф. Ялпачик; Таврійський держ. агротехнологічний ун-т ім. Дмитра Моторного, ОПХВ ім. Ф.Ю. Ялпачика. - К.: ПрофКнига, 2021. - 372 с.: рис., табл. - Бібліогр.: с. 365. - ISBN 978-617-7762-08-8

Розглянуто будову, принцип дії та класифікацію технологічного обладнання ліній виробництва хлібобулочних та макаронних виробів з урахуванням останніх досягнень науки та вітчизняних виробників техніки.

bottom of page