2 груд. 2023 р.
Українська компанія налагодила виробництво «здорових» макаронів із бобових культур – нуту, гороху та сочевиці
Українська компанія налагодила виробництво «здорових» макаронів із бобових культур – нуту, гороху та сочевиці. Продукт готується всього за 5 хвилин та містить вдвічі більше білка, ніж звичайні пшеничні макарони, і на 20% менше вуглеводів.
Макарони з гороху та сочевиці виготовляються під брендом Happyroni, і позиціонуються як їжа для дітей, спортсменів, веганів та вегетаріанців.
Засновниці бренду Анна та Вікторія
В одній порції бобових макаронів у середньому міститься третина добової норми білка для дорослої людини.
«Для багатьох горох асоціюється з супом у дитячому садочку, квасоля не звична у приготуванні, а з сочевицею та нутом взагалі мало хто знайомий», – говорять у компанії.
Виробництво макаронів для Happyroni – це спосіб популяризації бобових серед серед споживачів.
Завдяки технології виробництва бобові макарони у процесі приготування не злипаються і не розварюються.
Упаковка Happyroni підлягає подальшій переробці. Також компанія не використовує у пакуванні пластик.
Вартість 300 грамів макаронів із нуту чи сочевиці – 85-89 грн. Вироби доступні у вигляді спіралей, трубочок, вермішелі та мушлей.