top of page

Бразильські вчені розробили спеціальний гель для масового 3D-друку хлібних продуктів.

3 груд. 2023 р.

На черзі м’ясо та овочі.

Вчені із Університету Сан-Паоло разом зі своїми колегами із Франції винайшли спеціальні гідрогелі, з яких тепер можна буде «друкувати» різні продукти.

Розробка йшла кілька останніх років і тепер технологія майже готова до масового застосування, —  говорить Педро Эстевес Дуарте Аугусто, професор коледжу сільського господарства (входить в Університету Сан-Паоло) і головний дослідник проєкту.

Поки мова йде тільки про друк простих продуктів з використанням пшеничного крахмалю, але зараз команда працює, щоб у майбутньому розширити свій асортимент до друку м’яса та клітковинних замінників овочів.

https://newfood.media/2021/01/17/brazylski-vcheni-rozrobyly-spetsialnyy-hel-dlia-masovoho-3d-druku-khlibnykh-produktiv-na-cherzi-m-iaso-ta-ovochi/


bottom of page