top of page

Вчені назвали найшкідливіший спосіб приготування кави

18 січ. 2023 р.

Науковці з Гетеборзького університету понад 20 років вивчали вплив кави на здоров’я. Вчені визначили, які способи приготування напою є найкориснішими, а які – найшкідливіші. Про результати дослідження повідомляє ресурс Sage Journals.

У результаті досліджень вчені помітили зв’язок між способом заварювання кави, серцевими нападами та тривалістю життя. Найшкідливішою є нефільтрована кава та кава, заварена просто в чашці. У такій міститься багато речовин, що підвищують холестерин. Їх там у 30 разів більше, ніж у фільтрованій. А найкорисніша – кава, приготовлена способом одноразового протоку гарячої води через шар меленої кави, що є на фільтрі. Помірне вживання такого напою зменшує ризик смерті від серцево-судинних хвороб. Результати науковців також показують, що вживання фільтр-кави зменшувало ризик смерті на 15% з будь-якої причини порівняно з людьми, які взагалі не пили кави. Науковці це пов’язують з тим, що така кава багата антиоксидантами. Найшкідливішою кава стає тоді, коли гуща надовго залишається в гарячій воді. Тому шкідливими також є еспресо, капучино, кава по-турецьки та кава, заварена у френч-пресі.

bottom of page