16 лют. 2023 р.
Досягнення вчених не перестають дивувати. Тепер улюблений багатьма делікатес, ікру, навчилися робити з ряски, яка росте на поверхні чи не кожної водойми. Експерти кажуть, що за цим продуктом — майбутнє, повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.
Однак виготовлятимуть не тільки ікру. Ізраїльський агротехнологічний стартап GreenOnyx розробив повністю автономну модульну ферму для вирощування зелених суперфудів на основі ряски. Мета компанії — зробити високопоживні суперпродукти доступними.
«Зелену ікру» вирощуватимуть на спеціальній фермі в Тель-Авіві. Рослину можна виробляти цілий рік без людського втручання. Урожайність ряски — 40 тонн річно.
Ряска містить більше заліза, ніж шпинат, більше цинку, ніж броколі чи капуста, і більше калію, ніж інша зелена харчова культура.
Зелену дивоїжу продаватимуть у 200-грамовій упаковці за 22 шекелі (249, 9 гривні). Ряску можна додавати до будь-якої страви чи напою. Продукти з ряски вже надійшли в багатьох країнах у низку ресторанів, відзначених зірками Мішлен, по всьому світу.