12 трав. 2024 р.
Бренд MrGarlic, який займається ферментуванням чорного часнику, створив із цим інгредієнтом унікальні солодощі, поєднавши його із трюфелем та шоколадом.
“Смак, який не схожий ні на що, сподобається навіть тим, хто байдужий до чорного часнику та трюфелю”, – розповідають у компанії про новий продукт.
Смаколик – це плитка чорного 55%-го шоколаду з ферментованим часником і трюфелем. У складі продукту також міститься цукор, сухе кокосове молоко та ванільна паличка.
ВМІСТ ЧОРНОГО ЧАСНИКУ – 11%. 25-ГРАМОВА ПЛИТКА КОШТУЄ 150 ГРН
«Спершу відчуваєш яскравий смак чорного часнику (трохи кислий і нагадує чорнослив), але сам шоколад дуже ніжний із домініканських какао-бобів з ноткою копченості, а посмак у шоколаду – яскравого чорного трюфеля», – так описує шоколадні плитки із часником шеф-шоколатьє MrGarlic.
Ферментувати часник MrGarlic розпочав ще у 2017 році у Дніпрі. Ганна Мала, директорка підприємства, розповідає, що чорний часник вразив її смаком з першого разу. Унікальний продукт свого часу їй привезли у як подарунок із Кореї.
“Саме з тієї миті ми почали ретельно вивчати корисні властивості й сфери застосування, та зрозуміли, що неодмінно маємо познайомити з ним і наших земляк”, – говорить вона.
MrGarlic розробив власну рецептуру ферментування часнику. Говорять, що він не тільки неймовірний на смак, але й корисний.
100 ГРАМІВ ЧОРНОГО ЧАСНИКУ МІСТИТЬ 6 ГРАМІВ БІЛКА ТА 28 ГРАМІВ ВУГЛЕВОДІВ
Крім шоколаду, у планах компанії – експериментувати з соусами, сирами та іншими гастрономічними продуктами.