top of page

В Україні вперше випустили мікрофільтроване молоко. Смакує як парне.

10 вер. 2023 р.

Один з найбільших виробників молочної продукції компанія «Люстдорф» першою в Україні створила мікрофільтроване пастеризоване молоко.

Мікрофільтрація — це інноваційний ефективний метод очистки молока, який застосовують у світі.

«Сире молоко, яке ми ретельно підбираємо у фермерських господарств, очищується за допомогою сучасних керамічних мембран, які фізично затримують 99,9% бактерій та їх спор. Таке очищення дозволяє лагідно пастеризувати молоко за нижчої температури: 72°С-75°С, і в результаті зберегти його чистий смак, без присмаків і запахів», – ділиться Любов Поліщук, технолог «Люстдорф».

Вона звертає увагу, що смак молока, що потрапляє у склянку, залежить саме від сировини та технології обробки. А мікрофільтрація – це якраз сучасний та ефективний метод очищення сирого молока. 

Мікрофільтроване молоко на 100% має чистий смак молока і може зберігатися в холодильнику 21 добу 

Це особливо важливо для українського споживача в умовах воєнного часу.

Впровадження такої технології — дороговартісне. Її використовують у своєму виробництві провідні підприємства Італії, Канади, Польщі.

 Вартість обладнання обійшлося для «Люстдорф» в 1 млн євро

У компанії розповідають, що запустити виробництво мікрофільстрованого молока мали ще на початку 2022 р., але довелося дещо зачекати.

До речі, протягом серпня цього року «Люстдорф» провела велике дегустаційне опитування споживачів щодо вражень від мікрофільтрованого молока та отримала понад дві тисячі схвальних коментарів.

Нагадаємо, раніше «Люстдорф» першою вивела на ринок питну кашу. Продукт позиціонується як повноцінна їжа, яку не потрібно готувати, а можна одразу пити.


https://newfood.media/2023/09/06/v-ukraina-vpershe-vypustyly-mikrofiltrovane-moloko-smakuie-iak-parne/


bottom of page