top of page

В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

3 лют. 2024 р.

Компанія «Агроснаб» (ТМ Фільварок) випустила у 2023 році новинку у сегменті непшеничного борошна – борошно із макових зерен.

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так продукт зберігає корисні речовини та добре засвоюється організмом. 

Борошно – найвищого ґатунку, без ароматизаторів чи шкідливих домішок та із високоякісної української сировини.  

Воно містить харчові волокна, ліпіди, вітаміни Е, PP, D, С, макро- та мікроелементи, такі як Р, К, Са, Na, Mg, Si, Fe, Co, Cu, Zn. Кальцій і магній, приміром, корисні для кістково-м’язової системи, а поліфеноли (антиоксиданти), що містяться у маку, знижують ризик серцево-судинних і онкологічних захворювань.


БОРОШНО МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ ЯК ФУНКЦІОНАЛЬНУ ДОБАВКУ ПРИ ВИПІКАННІ ХЛІБА ТА ВИГОТОВЛЕННІ СОЛОДОЩІВ


Також компанія меле рисове, кокосове, знежирене соєве борошно, гречане, конопляне, білкове соняшникове борошно, виготовляє рослинну клітковину, плодово-ягідні порошки тощо.

Конопляне борошно, приміром є прекрасним натуральним засобом для відновлення складу крові. Продукт вітаміни вітаміни, калій, кальцій, магній, залізо, фосфор і натрій. 

Гречане борошно – унікальна сировина для низькокалорійного печива, хліба та галет. Воно допомагає позбутися зайвої ваги та поліпшити загальне самопочуття. 

“Надзвичайно важким для нас був 2022 рік, коли кілька місяців після початку повномасштабної війни ми не працювали – виробництво перебувало у зоні бойових дій”, – діляться в компанії.

Після відновлення виробництва з’явилися спонтанні вимкнення електроенергії, які спричиняли поламки обладнання та подальші витрати на ремонти; необгрунтовані блокування податкових накладних; зростання цін на витратні матеріали та логістику. Тому усі зусилля бути спрямовані на стабілізацію ситуації. 

На сьогодні ринок борошна та харчових добавок поступово стабілізується. Хоча ціни на витратні матеріали, електрику та логістику продовжують рости.

https://newfood.media/2023/11/20/v-ukraini-meliut-konopliane-ta-makove-boroshno-iake-znyzhuie-ryzyk-sertsevykh-zakhvoriuvan/


bottom of page