top of page

В Україні набирає популярності найсолодший овоч

19 січ. 2023 р.

Нещодавно український медійний простір сколихнула новина – виявляється у світі вже давно популярний чорний часник, пише AgroNews.ua

Більше того, він вважається найсолодшим овочем. Відразу допитливі фермери почали шукати назви сортів чорного часнику, але усе виявилося простіше, чорним він не росте, а стає після процесу ферментації. На наші питання відповідає Стадніченко Тетяна (менеджер проекту Sweet Garlic). Чорний часник це продукт переробки звичайного свіжого часнику, при якій останній проходить процес карамелізації (багато хто говорить про процес ферментації або бродіння – що теж має право на існування) без будь якої участі хімічних чи натуральних добавок. В результаті отримуємо повністю натуральний продукт. Історія чорного часнику починає відслідковуватися з часу появи перших пірамід, оскільки при розкопках його знаходили в гробницях фараонів. Зараз, подекуди, він став невід’ємним продуктом в раціоні харчування.

bottom of page