top of page

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

12 квіт. 2023 р.

Ельзелінде ван Долеверд розробила геніальний спосіб переробки харчових відходів та створила власне виробництво широкого спектру смаколиків — від пасти до солодких десертів — Uppringting Food.

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи, навіть не доходячи до тарілки.

Найпоширенішим «харчовим сміттям» у Нідерландах є хліб. Поряд з ним значну частку

відходів займають овочі та фрукти, оскільки вони швидко втрачають товарний вигляд,

пишуть на сайті компанії.

Нідерландська дизайнерка Ельзелінде ван Долеверд у співпраці з китайською компанією

3D Food «надрукували» кулінарні смаколики з відходів їжі.

Друк розпочали з бананових шкурок, черствого хліба та моркви у вигляді пасти. Згодом

вдалося створити елегантні кондитерські вироби та основи для пирогів, які зараз широко

використовуються у ресторанах.

ЧАСТКА ХАРЧОВИХ ВІДХОДІВ У ГОТОВИХ ВИРОБАХ СТАНОВИТЬ

ЩОНАЙМЕНШЕ 75%

Залежно від бажаного смаку, овочі та фруктові шкірки готують, пюрують з солодкою

картоплею або черствим хлібом до однорідної маси, з якої потім на харчовому 3д-

принтері створюються дизайнерські заготовки для майбутніх страв.

Після друку вироби випікають або сушать, що надає їм потрібної структури та значно

подовжує термін зберігання.

У компанії розробили безліч рецептів, щоб максимально використати придатні до вжитку

харчові відходи.

Також Uppringting Food тісно співпрацює з ресторанами, навчаючи персонал роботі з 3д-

принтерами для мінімізації відходів у власних закладах та допомагають їм створювати

персоналізований дизайн заготовок відповідно до концепції закладу.


https://newfood.media/2021/06/16/hollandtsi-na-3d-prynteri-drukuiut-solodoshchi-zi-smittia/

bottom of page