top of page

Калуський торт розробила сімейна пекарня

25 серп. 2024 р.

Калуський торт розробила для міста сімейна пекарня «Матусин хлібчик», яку заснувала Віра Кицман, повідомляє galka.if.ua.
На початку повномасштабного вторгнення пекарня виготовляла хліб для переселенців, та волонтерила. Сьогодні вони продовжують волонтерську діяльність: відправляють хліб на передову й продовжують допомагати ВПО.


Зараз тут виготовляють майже 20 видів бездріжджового хліба на житній заквасці та випеченого на дровах.

У пекарні наразі працюють діти засновниці Віри Кицман: син та дочка. Донька Ірина розповідає, що вона з дитинства залучена до роботи в сімейній пекарні, що ця пекарня для неї особлива та дуже важлива, оскільки це мрія її мами. До того ж дівчина, яка починала як кондитер, зараз працює нутриціологинею й допомагає розробляти рецептури різних натуральних хлібів.


«Калуський торт» — солодка візитівка міста

Нещодавно Калуська міська рада запропонувала Вірі Кицман створити «Калуський торт». Один із шарів торта повинен бути із солоною карамеллю, оскільки в Калуші завжди видобували сіль. Торт вже запатентували та розробили фірмове паковання, повідомляє Інформатор.

Крім солоної карамелі, торт містить волоські горіхи та арахіс, коржі перемащені кремом на основі масла. Склад виробу можна буде прочитати на коробці, а от рецепт тримають у таємниці.

Над дизайном пакування ретельно попрацювали фахівці. На ньому і карта, і коротка інформація про місто, і герб Калуша. Наразі стало відомо, як виглядатиме фірмова коробка торта.

Вага “Калуського торта” становитиме 700 грамів. І, до слова, він буде не надто калорійним як на десерт — 346 ккал на 100 грамів. 

https://harch.tech/2024/04/11/kaluskyj-tort-rozrobyla-simejna-pekarnia/


bottom of page