top of page

Колишній футболіст створює на Прикарпатті витриманий сир з віскі

28 квіт. 2023 р.

Молочна ферма “Мукко”, яка працює на Прикарпатті з 2015 року, цієї осені запропонувала українцям витриманий сир з віскі.

Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців. Він

створений для поціновувачів нового, креативного, смачного та незабутнього, говорять

власники сироварні.

Масова частка жиру в сухій речовині: 42,5%.

Продукт створений із коров’ячого молока з додаванням закваски та сичужних ферментів.

До речі, кінцевий продукт не містить алкоголю. Згідно технології виробництва, віскі

додається в сирне зерно.

Засновник молочної ферми “Мукко” Назар Кміль – колишній футболіст, який після

травми перекваліфікувався на фермера.

Стартував він з 300 кіз альпійської породи, привезених із Франції. Пізніше поголів’я

збільшилося до 1600 кіз, а господарством почала займатися вся сім’я.

Розповідає, що досвід переймали у Нідерландах, Франції. З-за кордону також запозичили

ідею із великими вікнами у виробничих приміщеннях, щоб відвідувачі спостерігали за

виготовленням та дозріванням сиру.

Сироварня працює на сучасному європейському обладнанні.

Нагадаємо, раніше 13 українських сирів отримали нагороди на найбільшому конкурсі у

світі. Сири «Витриманий» та Козячий сир «Мукко» отримали Бронзу серед 4400

учасників.


https://newfood.media/2022/11/17/kolyshniy-futbolist-stvoriuie-na-prykarpatti-vytrymanyy-syr-z-viski/


bottom of page