top of page

Лабораторна фуа-гра готується до виходу відразу на п’ять великих ринків світу

1 вер. 2024 р.

Французька компанія Gourmey подала заявки на дозвіл продавати фуа-гра із культивованої печінки качок на п’яти великих ринках — у Сінгапурі, США, Великобританії, Швейцарії та ЄС.


Традиційна фуа-гра є частиною культурної спадщини Франції, але її спірний метод виробництва — примусове годування качок для збільшення жирових відкладень у їхніх печінках — викликає занепокоєння у багатьох споживачів з причин добробуту тварин та здоров’я.

Gourmey заявляє, що створює стійкі гастрономічні продукти, використовуючи технології культивування клітин у поєднанні з кулінарним мистецтвом.


“Ми не використовуємо ГМ-клітини, тому наша заявка підпадає під регулювання нових харчових продуктів. У ЄС це перший раз, коли компанія подає заявку на дозвіл на культивовані харчові продукти до Європейської комісії,”— розповідає Ніколя Морін-Форест, генеральний директор Gourmey.

Після отримання дозволу, єдиний ринок ЄС надасть компанії доступ до національних ринків 27 держав-членів та країн Європейської економічної зони. 

Очікується, що процес затвердження в ЄС займе 18-24 місяці


Морін-Форест зазначає, що інновація Gourmey з лабораторної фуа-гри з’являється у вирішальний час, коли споживачі все частіше шукають нові стійкі альтернативи м’ясу та молочним продуктам. Це стосується і преміальної їжі, зокрема фуа-гра.

До речі, культивований продукт Gourmey уже отримав позитивні відгуки від французьких та міжнародних шеф-кухарів зі зірками Мішлен та дистриб’юторів якісного м’яса. 


Нагадаємо, Gourmey зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гру ще у 2021 році. Це була перша французька компанія, яка розробила власну технологію вирощування на основі клітин жирної печінки гусей та качок.

https://newfood.ua/2024/08/06/laboratorna-fua-hra-hotuietsia-do-vykhodu-vidrazu-na-p-iat-velykykh-rynkiv-svitu/


bottom of page