top of page

Льодяний борщ. Український сервіс iceFood заморожує готові страви за унікальною технологією

21 квіт. 2024 р.

В Україні з’явився новий проект, який запропонував споживачам здорову альтернативу фаст-фуду — iceFood.

iceFood — це сервіс заморожених ready-to-eat корисних страв, на приготування яких піде від 3 до 5 хвилин. За цей час можна розморозити здорову їжу в мікрохвильовці та подати на стіл.

У меню — заморожені перші та другі страви, сніданки, десерти, смузі, та detox-смузі з detox-супами.

Засновники стартапу Світлана Котенко зі своїм братом Сергієм Котенко називають це вишуканою та зручною їжею у сучасному швидкому та мінливому світі.

«Ідея замороженої ready-to-eat їжі була записана давно. Це дуже поширено у світі»‎, — діляться засновники бренду. 

Проте, здавалося, Україна ще не готова до такого продукту. До запуску виробництва їх підштовхнув карантин 2020 року. Стало зрозуміло, що це саме той час.

Світлана Котенко розповідає, що всю їжу можна тримати вдома у морозилці. Так здоровий сніданок чи обід завжди буде під рукою.


ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ СТРАВ У МОРОЗИЛЬНІЙ КАМЕРІ СКЛАДАЄ ДО 3-6 МІСЯЦІВ.


У виробництві iceFood застосовує технологію Cook&Freeze — шокову заморозку страв, коли гаряче блюдо відразу потрапляє в камеру з температурою -30. Це зберігає усі поживні мікроелементи та смак, і заодно відкидає необхідність використання стабілізаторів та консервантів.

Восени 2020 року iceFood отримали pre-seed грант в розмірі $25 тис. від Українського Фонду Стартапів, а також відкрила перший офлайн магазин у Києві.

Цінники на заморожені страви починаються від 50 грн за порцію. Борщ з м’ясом коштує 100 грн за 350 грамів, брауні з буряком та горіхами — 155 грн за 6 штук.

https://newfood.media/2021/03/18/borshch-za-5-khvylyn-servis-icefood-zamorozhuie-hotovi-stravy-za-unikalnoiu-tekhnolohiieiu/


bottom of page