19 січ. 2022 р.
Дослідниця Інституту охорони здоров’я та соціального розвитку Фінляндії Ніїна Каартінен розповіла, що житній хліб є найкориснішим, тому що в ньому містяться особливо значущі харчові волокна. Пише AgroTrend
За словами фахівчині, житній хліб особливо важливий як джерело харчових волокон. У середньому жінки отримують 20% клітковини, а чоловіки 30% лише з житнього хліба. Крім клітковини у хлібі є такі мінеральні речовини як залізо, магній, цинк, мідь та йод, а також вітаміни групи В, тіамін та фолієва кислота.Професор Університету Східної Фінляндії Мар’юк Колехмайнен уточнив, що корисні властивості житнього хліба допомагають знизити вироблення серотоніну в кишечнику, позитивно впливає на жировий та вуглеводний обмін, а також знижує ризик розвитку діабету другого типу та серцево-судинні захворювання. Житній хліб корисний і для здоров’я кишечника.