17 лют. 2022 р.
Лікар із Японії Хіросіге Ітакура рекомендує тим, кому не протипоказана кислота, додавати в каву тонко порізані дольки лимона. Розповідаючи, чому корисно пити каву з лимоном, японський лікар зауважив, що такий варіант популярного напою має гіпотензивну властивість. Про це повідомляє greenpost.ua, пише agronews.ua.
«Додавання в каву лимонного соку посилює ефект хлорогенової кислоти, що сприяє зниженню артеріального тиску», — пояснив доктор Хіросіге Ітакура у публікації видання Yahoo News Japan. Лікар пояснив: хлорогенова кислота є поліфенолом, що надає каві його характерного кольору і гіркого присмаку. Цій речовині властиві багато позитивних, що зміцнюють здоров’я якостей – зокрема, кислота сприяє скороченню кількості бляшок на судинних стінках, покращенню стану ендотелію (внутрішній шар кровоносних артерій та судин), підтримує гнучкість та еластичність судинної тканини. Серед інших її оздоровчих властивостей – антибактеріальна дія, сприятливий вплив на печінку, органи зору, стимулювання процесів спалювання жиру в організмі.«Спробуйте класти в напій тонко нарізаний лимон: він багатий на ериоцитрин, який запобігає ожирінню, а також нарірутином, що сприяє профілактиці нежиті та чхання», — поділився рекомендацією Хіросіге Ітакура.