8 лист. 2022 р.
У Марокко чай п’ють завжди й усюди. Марокканці знають про те, що гарячий чай допомагає боротися зі спекою ефективніше, ніж холодний напій, тому варять його постійно.
У нас з’явився порівняно недавно. Традиційно для заварювання використовується зелений чай Ганпаудер і м’ята. Його смак специфічний. У багатьох країнах, під час чайної церемонії, рекомендують випити три склянки марокканського напою для здоров’я, любові та довгого життя. Цей напій повинен бути приготований в тиші, людиною з добрими думками та хорошими манерами. Частування у вигляді м’ятного чаю, є ознакою гостинності в Марокко. Заварювати слід в металевому високому чайнику. Заварку засипають в сухий посуд і заливають крутим окропом. Першу заварку слід злити, таким чином, очищається смак чаю. Далі заварку потрібно змішати з спеціями, м’ятою, цитрусами дотримуючись обраного рецептом. Суміш заливають кип’яченою водою і ставлять посуд на піч, доводячи до кипіння, постійно помішуючи. Настій потрібно кілька разів перелити з посудини в склянку і назад. Так настій охолоне і досягне комфортної температури для вживання. Щоб поверх чаю утворилася піна, розливають м’ятний напій по склянках з висоти власного зросту. Заварюванням займаються виключно чоловіки. Обов’язкова умова — очищена, кипляча вода. Подають чай у красивих скляних стаканах на підносі з цукром, з медом, з солодощами. В якості прикраси використовують гілочки свіжої м’яти.