top of page

Німецькі вчені розробили шоколад із квашеного вівса та дріжджів

3 черв. 2023 р.

Мюнхенський стартап Planet A Foods розробив процес бродіння, який перетворює побічні продукти на інгредієнти вищої цінності – пальмову олію та какао.

Planet A Foods заснували німецькі вчені – брат та сестра. Зараз доктор Максиміліан та доктор Сара Маркварт працюють над тим, щоб зменшити тиск на ланцюжки постачання какао.

ДЛЯ ОТРИМАННЯ ІННОВАЦІЙНОГО КАКАО ВОНИ ПОЄДНАЛИ ТРАДИЦІЙНІ І ТОЧНІ МЕТОДИ БРОДІННЯ

Співзасновник та генеральний директор Максиміліан Маркварт говорить, що ланцюги постачання какао зараз перенапружені. Глобальний попит на продукт складає 5 млн т щороку.

«Ми починаємо з какао та шоколаду, — ділиться він. – Якщо зміна клімату сильно вдарить, пропозиція какао зменшиться. Виникає аспект ризику поставок».​

Далі стартап перейде до пальмової та кокосової олії.

ОСНОВНИМ ІНГРЕДІЄНТОМ ЗАМІННИКА КАКАО-ПОРОШКУ Є ОВЕС.

«Ми по-особливому квасимо та смажимо овес. Це запатентована технологія, яку розробила Сара. Вона перетворює овес на щось схоже на смак какао», — пояснив доктор Маркварт.

Інший інгредієнт, призначений для заміни какао-масла, отримують за допомогою точної ферментації.

Як сировину Planet A використовує патоку (що є відходами від виробництва цукру). Патока живить олійний штам дріжджів, здатний виробляти еквівалент какао-масла.

ЗМІШУВАННЯ ДВОХ ІНГРЕДІЄНТІВ ДОЗВОЛЯЄ ОТРИМАТИ ШОКОЛАД БЕЗ КАКАО

Альтернативи темному та білому шоколаду також розглядаються.

https://newfood.media/2022/08/29/nimetski-vcheni-rozrobyly-shokolad-iz-kvashenoho-vivsa-ta-drizhdzhiv/

bottom of page