top of page

Продукти, які роблять людину щасливою — список на щодень

14 січ. 2024 р.

Їхній вплив доведено науковими дослідженнями. Він означає, що їхнє періодичне вживання допоможе організму впоратися зі стресом і подарує щастя. Отже, щастя можна знайти у своїй тарілці.
Їжа здатна багато на що. Вона покликана не лише насичувати та задовольняти, від неї залежать усі процеси в організмі.
Наприклад, нейробіологи називають продукти, після яких наш настрій може погіршитися. А от раціон «для щастя» включає поживні, легкі продукти. Їх потрібно їсти якнайчастіше.

7 продуктів, які треба їсти для щастя


Темний шоколад

Однією з багатьох переваг темного шоколаду для здоровʼя є те, що він поліпшує настрій. Антиоксиданти в темному шоколаді можуть бути дуже корисними для зниження рівня стресу в організмі, тим самим викликаючи відчуття щастя.

Основні компоненти темного шоколаду працюють як потужний антидепресант.


Банани

Банани допомагають виробляти гормон щастя серотонін 

Амінокислота триптофан, яку містить цей фрукт, потрапляючи в організм, перетворюється на «гормон щастя» серотонін.

Нашому організму необхідний вітамін B6 для вироблення серотоніну. В одному банані середнього розміру міститься до 0,4 мг вітаміну B6, що становить приблизно 25% рекомендованої добової норми.


Ягоди

Корисні навіть заморожені ягоди 

Дослідження показують, що антиоксидант антоціан у ягодах може знизити симптоми депресії. Деякі ягоди радять додавати у вівсянку, це допоможе зменшити «туман» у голові.


Авокадо

Авокадо знижує тривожність жінок 

Він багатий на поживні речовини, зокрема холін, який організм використовує для регулювання нервової системи та настрою. Дослідження 2020 року показало, що корисні жири в авокадо повʼязані зі зниженням тривожності у жінок. Ще в авокадо багато вітаміну B, який знижує рівень стресу.


Сирі волоські горі

Сирі волоські горіхи є багатим джерелом магнію, а магній — це мінерал, що має розслаблювальні властивості. Магній допомагає долати симптоми стресу й тривоги. Сирі волоські горіхи також багаті на фосфор і антиоксиданти. Низький вміст вуглеводів у цьому горіху також підтримує рівень цукру в крові у людей з цукровим діабетом.


https://shuba.life/articles/734-7-produktiv-yaki-roblyat-lyudinu-shaslivoyu


© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page