top of page

Пропонуємо рецепт улюбленої страви родини Ренуарів

5 груд. 2016 р.

Запечені помідори

Інгредієнти:

  • 3 великих помідора

  • 1 пучок листя петрушки

  • 4 зубчики часнику

  • 100 г панірувальних сухарів

  • оливкова олія, сіль, перець


Приготування:

На дошці дрібно нарізати листя петрушки. Подрібнити часник і змішати з петрушкою. Посолити і поперчити. Одержана суміш у Франції носить назву персілад (Persillade). У миску з персіладом  додати панірувальні сухарі. Помідори розрізати пополам. Присолити і уложити на решітку розрізаним  боком вниз на 10 хвилин, щоб стік лишній сік. Зробити у помідорах невелике заглиблення і ще раз присолити. Покласти помідори на деко. Присипати персіладом з панірувальними сухарями і щедро полити оливковим маслом. Розігріти духовку до 180 С і запікати 15 хвилин, періодично перевіряючи, щоб помідори не підгоріли. Запечені помідори можна подавати в якості гарячої закуски, а також як гарнір для риби і м'яса.

bottom of page