5 груд. 2016 р.
Запечені помідори
Інгредієнти:
3 великих помідора
1 пучок листя петрушки
4 зубчики часнику
100 г панірувальних сухарів
оливкова олія, сіль, перець
Приготування:
На дошці дрібно нарізати листя петрушки. Подрібнити часник і змішати з петрушкою. Посолити і поперчити. Одержана суміш у Франції носить назву персілад (Persillade). У миску з персіладом додати панірувальні сухарі. Помідори розрізати пополам. Присолити і уложити на решітку розрізаним боком вниз на 10 хвилин, щоб стік лишній сік. Зробити у помідорах невелике заглиблення і ще раз присолити. Покласти помідори на деко. Присипати персіладом з панірувальними сухарями і щедро полити оливковим маслом. Розігріти духовку до 180 С і запікати 15 хвилин, періодично перевіряючи, щоб помідори не підгоріли. Запечені помідори можна подавати в якості гарячої закуски, а також як гарнір для риби і м'яса.