top of page

Підприємці винайшли нову начинку до культових українських пирогів

18 лют. 2022 р.

Мак стає все дорожчим, але виробники знайшли альтернативу пише GreenPost

Налисники, пиріжки, булки з маком – це автентичні українські страви. Такі смаколики навіть є частиною традиційних календарно-обрядових дійств. Утім, мак стає все дорожчим і у виробників є два шляхи: або підвищити ціну на вироби, або зменшити кількість маку в начинці, а отже, погіршити якість продукту. Втім, можна додати до маку інші інгредієнти, наприклад, суперкорисний амарант.

“У ТД “Золота миля” зробили оригінальну начинку. Маково-амарантова начинка не тільки на 50% дешевша, але й набагато корисніша для людей. Мак і амарант однакового розміру і можуть успішно використовуватися разом. Попит на вироби з маково-амарантовою начинкою постійно зростає”, – зазначає голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександр Дуда. Амарант справді вважається суперфудом. Він містить велику кількість поживних речовин та мікроелементів: селен, білки, ліпіди, харчові волокна, калій, кальцій, магній, цинк, залізо, вітамін Е та ін. “Це безглютенова культура, а попит на безглютенову продукцію зростає. Також продукти з амаранту досить корисні, оскільки культура природним шляхом покращує імунітет людини. Амарант має надзвичайно багатий смак. До речі, білок амаранту вважається одним із найцінніших серед усіх рослин. В Азійських країнах — це, в основному, овочева культура. Там вирощують амарант до розміру 30-40 сантиметрів і ці рослини готують (смажать, варять та ін.). В Україні традиційно основними продуктами з амаранту є продукти переробки насіння”, — розповідає Олександр Дуда.

bottom of page