top of page

Рецепт бабусиної паски: як приготувати

28 квіт. 2024 р.

Багато хто шукає на просторах Інтернету рецепт бабусиної паски. Щоб приготувати та поринути у теплі спогади дитинства.

Українська паска – це не просто випічка. Це символ весняного свята, який зберігає в собі традиції та культуру. Аромат свіжої паски, хрустка скоринка та неймовірний смак – все це про паску, яка завжди знаходиться на великодньому столі.

Бабусина мудрість полягала не тільки у вмінні правильно змішати складові, але й у невловимому дотику до душевності свята.

Якщо вам потрібен точний рецепт приготування бабусиної паски – читайте нижче.


Рецепт смачної бабусиної паски

Усі продукти для приготування пасок, щоб вони вийшли вдалими, повинні бути кімнатної температури.

Інгредієнти:

молоко – 500 мл

борошно – 2,5 кг

сметана – 1 склянка (повна)

дріжджі пресовані – 125 г

вершкове масло – 100 г

цукор – 3 склянки

яйця – 10 шт.

сіль – 1,5 ч. л.

ванільний цукор – 2-3 ч. л.

родзинки без кісточок – 200 г


Бабусина паска: рецепт покроково

Для опари в теплому молоці розвести дріжджі, додати по  пів склянки цукру та борошна. Усе гарно перемішати та залишити у теплому місці на 1 годину 30 хвилин.

Тим часом борошно, що залишилося, просіяти з сіллю.

Вершкове масло нарізати кубиками та розтопити.

Яйця гарно розтерти з цукром та ванільним цукром.

Родзинки гарно промити теплою водою та обсушити.

Опару перелити у глибоку теплу зручну миску. Додати розтерти з цукром яйця та розтоплене масло. Перемішати.

Потім додати сметану й це раз гарно перемішати.

Поступово всипати борошно і замістити тісто. Вимішувати необхідно не менше 20 хвилин. Наприкінці вимішування додати родзинки і вимішувати ще близько 10 хвилин, але вже легенько.

Тісто зі столу перекласти у теплу миску, накрити рушником і залишити, щоб підходило, на 1 годину у теплі.

Потім його обім’яти й знову залишити на 1 годину в теплому місці.

Тісто розділити на частини та викласти у змащені олією форми на 1/3.

Випікати бабусині паски у духовці за 180-190 °С до золотавого кольору. Час випікання залежить від розміру форм – від 30 хвилин до 1 години.

Під час випікання духовку відкривати не можна. Також на кухні не можна шуміти та відкривати на провітрювання вікна. Пасхальна випічка, коли випікається, любить тишу.

Прикрасити паски за вашим смаком та бажанням.

Великодня паска за старовинним автентичним бабусиним рецептом – це не лише страва зі списку рецептів. Це частина нашої культурної спадщини, яка нагадує нам про значення сімейних традицій та дбайливого ставлення до себе та близьких. Світлого свята!

https://nizhyn.in.ua/recept-babusino%D1%97-paski-yak-prigotuvati.html


bottom of page