top of page

Стартап отримав мільйон євро на харчову добавку, що рятує від перевтоми

14 квіт. 2024 р.

Шведський стартап Ironic Biotech отримав 1 мільйон євро на рослинні протеїни, які полегшують засвоєння заліза організмом людини.

Протеїни Ironic виробляються шляхом прецизійної ферментації та використовуються як інгредієнти для харчових продуктів чи як добавка. 

Залучені кошти спрямують на подальші розробки, розширення патентного портфеля компанії та оптимізацію виробничого процесу. 


25% НАСЕЛЕННЯ СВІТУ СТРАЖДАЄ ВІД ДЕФІЦИТУ ЗАЛІЗА


Це призводить до сильної втоми, прискореного серцебиття, труднощів у навчанні, а також анемії. 

«Ми хочемо допомогти 2 мільярдам людей запобігти дефіциту заліза й почуватися здоровими», – каже доктор Неліда Лейва Ерікссон, генеральний директор і засновник Ironic Biotech.

За її словами, дефіцит заліза частково відповідає за різницю в продуктивності між чоловіками та жінками, оскільки жінки природно втрачають залізо на регулярній основі.

Доктор Неліда Лейва Ерікссон, генеральний директор і засновник Ironic Biotech

Люди отримують залізо через їжу. Найбільш типовим джерелом цього елементу є червоне м’ясо. А от засвоєння заліза із рослин лишає бажати кращого.

Харчові добавки із залізом часто несуть для організму небажані побічні ефекти – проблеми з травленням, нудота і навіть пошкодження органів, якщо залізо не засвоїлося організмом до того, як воно досягне травного тракту. 

В Ironic Biotech говорять, що їм вдалося створити продукт, який не містить побічних ефектів та є цілком рослинним. З’єднання мають нейтральний смак і можуть зберігатися протягом тривалого часу при кімнатній температурі. При цьому якість засвоєння заліза при споживанні такого продукту – порівняна з м’ясом.

https://newfood.media/2024/04/09/startap-otrymav-milyon-ievro-na-kharchovu-dobavku-shcho-riatuie-vid-perevtomy/


bottom of page