top of page

Сінгапурські вчені знайшли заміну яйцям для майонезу у відходах пивоварень

15 трав. 2023 р.

Технологічний університет Наньян у Сінгапурі (NTU Singapore) оголосив про прорив у сегменті продуктів харчування на основі рослин — команда вчених успішно розробила багатий білками і антиоксидантами емульгатор нетваринного походження.

Він не містить у складі традиційних яєць чи молочних продуктів. При цьому попередні

висновки показують, що емульгатор може замінити продукти тваринного походження у

тому ж майонезі чи збитих вершках.

Емульгатор NTU виготовляється з використанням відпрацьованого пивоварного зерна,

найбільш об’ємного побічного продукту пивоварної промисловості. За підрахунками

університету, щороку на сміттєзвалище потрапляє 39 млн т відпрацьованого зерна. Воно

виділяє викиди парникових газів та сприяє посиленню поточної кліматичної кризи.

Тож зробити з відходів емульгатор було більш ніж чудовим рішенням.

Емульгатори використовуються під час виробництва багатьох харчових продуктів. Вони

дозволяють рідинам не розділятися. Традиційно у промисловості використовуються такі

інгредієнти як яєчний жовток. Проте емульгатор на рослинній основі NTU є більш стійким у

плані виробництва.

«Наш емульгатор на рослинній основі є ще одним тріумфом для NTU, оскільки ми

прагнемо знайти успішні способи використання продуктів, які інакше пішли у відходи», —

сказав професор Вільям Чен, директор з харчових наук і технологій NTU.


https://newfood.media/2021/12/30/sinhapurski-vcheni-znayshly-zaminu-iaytsiam-dlia-mayonezu-u-vidkhodakh-pyvovaren/

bottom of page