top of page

Тепле пиво “Опілля”, що зігріє та звеселить під час свята

24 лист. 2024 р.

Наші пращури вважали, що під час походів краще пити гаряче пиво. Сьогодні ж пиво є доброю основою для вишуканих напоїв для свята, які не поступаються глінтвейну

Гаряче пиво найбільш традиційний напій під час Різдва у Європі. Однак, Україна також має давню традицію споживання пива саме гарячим. Зокрема, українські козаки у довгих походах споживали пиво саме гарячим. Тоді вважалося, що саме підігріте пиво дає сили. Гаряче пиво використовували як ліки проти кашлю і болю в горлі, причому дуже ефективні. До нашого часу дійшов цікавий рецепт. У гаряче темне пиво додають чверть чайної ложки солі і таку ж кількість перцю. Такий напій, на переконання наших пращурів, сприяє глибокому сну, а отже пришвидшує лікування.


Сьогодні ж традиція частуватися гарячим пивом поступово відновлюється в Україні, особливо у зимовий період. Для того щоб приготувати дійсно смачний і корисний напій, недостатньо просто нагріти звичайне пиво. Гаряче пиво, яке називається пивним глінтвейном, готується за спеціальною рецептурою. До вашої уваги кільки вдалих рецептів гарячого пива.


Класичний рецепт гарячого пива


1 літр світлого пива пива, наприклад “Опілля Корифей” або “Опілля Фірмове”, 1–2 ст. ложки цукру, 3–4 бутони гвоздики, дрібка кориці, 3 жовтки, 1 лимон.


Закип'ятити в каструлі пиво разом з корицею, гвоздикою і цедрою одного лимона. Розтерти яєчні жовтки з цукром до утворення піни і влити їх в каструлю з киплячим пивом. Зменшити вогонь, постійно помішувати, поки суміш загусне. Дуже важливо, щоб гаряче пиво знову не закипіло, інакше жовтки зваряться. Загустілий напій зняти з плити і розлити у великі склянки.

https://opillia.com/blog/teple-pivo-opillya-shcho-zigrie-ta-zveselit-pid-chas-svyata/


bottom of page