top of page

Українська кондитерська створює цукерки у вигляді арматури та протитанкових їжаків

14 квіт. 2024 р.

Мережа кондитерських Honey, яка почалась у 2014 з одного маленького закладу у форматі кафе-кондитерської на Подолі, випускає унікальні солодощі та десерти.

“War times, war desserts або які часи, такі і їжаки”, – говорить виробник, презентуючи протитривожні цукерки у вигляді їжаків – з карамельного шоколаду, мигдалевого праліне, арахісової пасти та карамеллю всередині.

За 9 років Honey виросла до мережі кондитерських, з флагманським бутіком у Києві біля Золотих Воріт, та лінійки авторських продуктів під власним брендом, які доступні у широкому ритейлі в Україні.


Окрім “протитанкових їжаків” Honey створює десерти у вигляді арматури. 


У десерті — чорносливовий мус, печене яблуко, паста чорносливу, оболонка з чорного шоколаду та бісквіт з волоським горіхом.


Перші 3 дні після запуску нового десерту 100% коштів від продажу відправляла ЗСУ на танки.


Ще один унікальний десерт воєнного часу – півники, які повторюють керамічну статуетку Васильківської майолікової фабрики, що вціліла на кухонній полиці після того, як російська ракета влучила в житлову будівлю у Бородянці.


“Символ майстерності українських ремісників став символом української незламності. Півник, який встояв”, – говорять в Honey. 


Кондитерська створила шоколадну форму півника та зібрала в ній автентичні смаки зі всієї України. 50 грн з продажу кожної коробки цукерок вони зараз відраховують на відновлення трофейної техніки спільно з Фондом Притули.


Ще серед унікальних десертів – “вишиті” етноторти, які зображують орнамент Дерево Життя як єдність минулого, теперішнього і майбутнього.

https://newfood.media/2023/11/07/ukrainska-kondyterska-stvoriuie-tsukerky-u-vyhliadi-armatury-ta-protytankovykh-izhakiv/


bottom of page