top of page

Українці роблять унікальні продукти із в’єтнамського органічного горіху

13 січ. 2024 р.

Українські підприємці створюють під брендом Fineorganic повноцінні рослинні альтернативи м’ясу та молочним продуктам з органічних інгредієнтів.
Сімейне виробництво заснувало подружжя веганів – Василь Трачук та Юлія Ворковенко. Василь, будучи технологом, розробив авторську рецептуру продуктів. Юлія за освітою – філологиня.

FINEORGANIC – ЦЕ ПОВНОЦІННА, СМАЧНА ТА ФУНКЦІОНАЛЬНА ЇЖА


У асортименті бренду – рослинні сир, сметана, масло, веганські риба та м’ясо. Також Fineorganic створив сметану з кешʼю, аналогів якій немає в Україні. 

Половину інгредієнтів виробники рослинної їжі вирощують самі, решту закуповують маленькими партіями у невеликих виробників, приділяючи надзвичайну увагу якості.

“В моїй сім’ї ніхто не чув про веганство, в багатьох була купа стереотипів. Тому я поставив собі завдання створити альтернативи, які будуть кращі за тваринні версії в усіх проявах”, – говорить Василь.

Щоб зварити рослинний сир, органічний кеш’ю компанія закупає у В’єтнамі. Горіхи заливають водою та активують протягом 24 годин, ретельно промивають, подрібнюють та додають культурну закваску з пробіотиками. Після 18 годин додають решту інгредієнтів і ферментують ще деякий час, залежно від виду сиру. 


ДОЗРІВАЄ СИР ІЗ КЕШ’Ю ВІД ТИЖНЯ ДО МІСЯЦЯ


Також Fineorganic створює повноцінну альтернативу курячим котлетам. Рослинна курятина створена на 78% з інгредієнтів вирощених на власній фермі. У складі – унікальна комбінація спецій, великий вміст легкозасвоюваного білка та клітковини, на 50% менше насичених жирів і на 30% менше жиру, ніж у звичайному курячому мʼясі.

Рослинний фарш загортають у капусту та виноградне листя – на долму і голубці.

“У найближчому майбутньому оновимо вегашпроти, та плануємо випустити 3 нових сири. Багато інвестуємо в технології, обладнання, яке дасть змогу створити ще багато цікавого та корисного, і ще потужніше розвивати веганство в Україні”, – додали засновники Fineorganic.

https://newfood.media/2024/01/05/ukraintsi-robliat-unikalni-produkty-iz-v-ietnamskoho-orhanichnoho-horikhu/


bottom of page