top of page

Французи створили порошковий йогурт та кефір. З них можна робити солодощі і пекти піцу

18 черв. 2023 р.

Компанія Epi Ingredients презентувала нову концепцію добавок для кондитерських виробів — So Candy.
Виробник йогуртових порошків пропонує їх використовувати у цукерках та випічці.

Оскільки кондитерська справа страждає від поганого іміджу через високий вміст цукру, а споживачі не хочуть відмовлятися від цукерок, компанія пропонує «оновити» продукт, додавши функціональності та натуральності.

Так, на виставці Fi Europe у Франкфурті, Epi Ingredients презентували цукерки та зефір, виготовлені з порошкового йогурту 48.

«Наш продукт має здоровий імідж і хороший смак завдяки природній кислотності, яка міститься в йогурті», — пояснює Матьє Луко, менеджер з маркетингу Epi Ingredients.

Йогуртові культури не залишаються живими в цукерках. Проте, як говорять наукові дослідження, позитивний ефект все ж простежується, якщо на початку процесу використовувались живі бактерії.

«Epi Ingredients пропонує конкретну можливість покращити рецепти, використовуючи підхід до харчування з меншою кількістю цукру», — каже Луко.

Процес створення порошків, що передбачає спочатку виготовлення йогурту, а потім його висушування, робить продукт дорожчим. Проте, як заявляють виробники, він зберігає якість і є більш функціональним.

Компанія також пропонує кисломолочні порошки, як от «сухий кефір». Їх можна застосовувати не лише в кондитерській справі, а у всіх сферах харчування, наприклад, для виготовлення піци.

https://newfood.media/2021/12/06/frantsuzy-stvoryly-poroshkovyy-yohurt-ta-kefir-z-nykh-mozhna-robyty-solodoshchi-i-pekty-pitsu/

 

bottom of page