top of page

Цукерки із бутонів квітів – українки створюють унікальні веганські солодощі

15 вер. 2024 р.

Дві підприємниці з Луцька – Діана Познякевич та Ольга Берестюк – створюють веганські солодощі під брендом GoodMood Food.

GoodMood Food – це авторські десерти без інгредієнтів тваринного походження, глютену та шкідливих домішок.


Бренд зародився декілька років тому, коли Діана вирішила стати веганом та відмовитись від їжі тваринного походження. Проте вона зіткнулась з проблемою — асортимент веганських солодощів в місті не надихав.


Діана спробувала робити солодощі самостійно, а пізніше разом з подругою Ольгою вони заснували власний бізнес.


У асортименті GMF – веганські снікерси та твікси, легендарні “горішки”, малинові байти, безліч видів цукерок, тарти, печиво, карамель.


GMF замінив не лише тваринні інгредієнти, але й цукор – на натуральні підсолоджувачі. У цукерках використовують сироп агави, кокосовий органічний цукор, панелу, демерару.


“Сироп агави має найнижчий глікемічний індекс серед усіх підсолоджувачів (14%), а кокосовий цукор – повністю натуральний продукт, що виготовляється ручною працею з бутонів квітів пальм”, – діляться засновниці GMF.


На додаток до цукерок у травні цього року вони запустили оновлену терасу у Луцьку з веганськими сніданками, а також розробили лінійку напівфабрикатів – хелсі млинців, сирників і равіолі. Меню доповнили рослинною безглютеновою випічкою – крафтовим хлібом, булочками, ліпениками й фокаччою, які доставляють по всій Україні.


Також підприємство отримало урядовий грант, кошти з якого пішли на закупівлю холодильного обладнання. Це допомогло збільшити та пришвидшити виробництво, діляться в GMF.


Зараз Діана та Ольга мають більше ніж 50 партнерів по Україні, та планують вихід на полички київських супермаркетів.

https://newfood.ua/2023/12/29/tsukerky-iz-butoniv-kvitiv-ukrainky-stvoriuiut-unikalni-vehanski-solodoshchi/


bottom of page