top of page

Шоколад майбутнього представили в Німеччині

15 лип. 2023 р.

Це перший у світі шоколад, у виробництві якого не використовуються какао-боби. Основа — ферментований овес.

Цього року отримали два тренди у світі шоколаду. Це традиційний на основі вина та

абсолютно новий, без какао-бобів, створений у Німеччині.

Шоколад Nocoa представлений на міжнародній торговій виставці ProSweets у Кельні,

Німеччина. Його зробили брат і сестра Максиміліан та Сара Маркварти.

Усе почалося з вивчення ферментації сирих какао-бобів, які потім обсмажуються. У

результаті було знайдено альтернативні рослинні інгредієнти для заміни звичайного

какао.

Ідеальні для цього овес та насіння соняшнику. Їх теж ферментують, обсмажують —

виходить смак, як у какао.

Творці Nocoa використовують молочнокисле бродіння, оцтовокисле бродіння та

анаеробне (без доступу кисню). Ці етапи ферментації формують правильний смак.

Окрім звичайного шоколаду, Nocoa представлений у вигляді порошку. Він змішується із

жирами та цукром — виходить рідина, яку можна використовувати в шоколадних та

кондитерських виробах.

Цього року і шоколад, і порошок зʼявиться в Німеччині, у 2024 році ринок збуту

планується розширювати.

Ірина Маслова


https://shuba.life/articles/12847-shokolad-majbutnogo-predstavili-v-nimechchini

bottom of page