15 лип. 2023 р.
Це перший у світі шоколад, у виробництві якого не використовуються какао-боби. Основа — ферментований овес.
Цього року отримали два тренди у світі шоколаду. Це традиційний на основі вина та
абсолютно новий, без какао-бобів, створений у Німеччині.
Шоколад Nocoa представлений на міжнародній торговій виставці ProSweets у Кельні,
Німеччина. Його зробили брат і сестра Максиміліан та Сара Маркварти.
Усе почалося з вивчення ферментації сирих какао-бобів, які потім обсмажуються. У
результаті було знайдено альтернативні рослинні інгредієнти для заміни звичайного
какао.
Ідеальні для цього овес та насіння соняшнику. Їх теж ферментують, обсмажують —
виходить смак, як у какао.
Творці Nocoa використовують молочнокисле бродіння, оцтовокисле бродіння та
анаеробне (без доступу кисню). Ці етапи ферментації формують правильний смак.
Окрім звичайного шоколаду, Nocoa представлений у вигляді порошку. Він змішується із
жирами та цукром — виходить рідина, яку можна використовувати в шоколадних та
кондитерських виробах.
Цього року і шоколад, і порошок зʼявиться в Німеччині, у 2024 році ринок збуту
планується розширювати.
Ірина Маслова
https://shuba.life/articles/12847-shokolad-majbutnogo-predstavili-v-nimechchini