top of page

Штучне м'ясо можна виробляти з водоростей, - говорять вчені

11 лип. 2023 р.

Водорості останнім часом набувають все більшої популярності в секторі харчування і кормів. Високий вміст білка дозволяє використовувати їх для виробництва
альтернативних м'ясних продуктів.

Мікроводорості фотосинтезують і досить ефективні в цьому, але вимагають набагато

менше місця або поживних речовин, ніж наземні рослини, - сказав доцент Сорбонського

університету П'єр Крозе.

За словами вченого, в даний час отримання нового штаму водоростей за допомогою

генної інженерії займає всього кілька тижнів. Таким чином, технічно вони повинні бути в

змозі ефективно замінювати бактерії і дріжджі, які, як правило, вимагають більш складних

середовищ для вирощування.

Водорості спіруліна і хлорела давно потрапили на ринок в якості харчових добавок і

барвників. Крім того, вони також є відмінним джерелом білка, що відкриває безліч

можливостей для виробництва аналогів м'яса і веганської їжі.

Наприклад, в липні компанія Unilever, уклала партнерство з британською компанією

Algenuity в сфері розробки харчових продуктів з вмістом білка водоростей.

Водорості - джерело високоякісного білка рослинного походження — сказав віце-

президент з науки і технологій Unilever Манфред Абен, - продукти з них сподобаються

самим різним споживачам. Вони спрямовані на веганів і вегетаріанців, а також для

флекситаристів і м'ясоїдів, які прагнуть скоротити споживання продуктів тваринного

походження».

У минулому році, про подібне партнерство з Nestlé оголосила голландська Харчова і

біохімічна компанія Corbion.

https://agrarii-razom.com.ua/news-agro/shtuchne-myaso-mojna-robiti-z-vodorostey-vcheni

bottom of page