7 трав. 2023 р.
Японська кухня, природна і гармонійна, вважається однією з найздоровіших у світі. У наш
час секрети японських кухарів дійшли до Заходу, щоб кожен міг насолодитися смаком
азіатських делікатесів. Типове японське меню повинно включати рибу, сезонні овочі,
маринований тофу та коричневий рис. Всі японські страви дуже прості у приготуванні,
мають чудовий смак та корисні для здоров’я. Звичайно, не можна забувати зелений чай -
«секрет» японських жінок у підтримці своєї фігури.
Сира риба, корисна для організму
Риба та морепродукти мають надзвичайне значення в щоденному раціоні японців. Понад
400 видів морепродуктів, водоростей та риби знаходяться на токійському ринку Цукідзі,
найбільшому рибному ринку у світі. Японські кухарі в основному використовують тунець,
скумбрію та сардини, які можна приготувати, приготувати на грилі, а іноді приготувати з
сіллю та оцтом, а потім подати з рисом як суші. Риба, сирої або вареної, є чудовим
джерелом жирних кислот Омега-3, які пропонують багато переваг для здоров'я серця і
мозку.
Менше червоного м’яса
До середини XIX століття в Японії релігія забороняла споживання м'яса. Ось чому в
японській кухні м’ясо використовується в дуже малих кількостях, подається з соусом і
сильно гострим. Часто японці готують м’ясо з фруктами - ананасом, бананами, мигдалем.
На відміну від риби, червоне м’ясо містить багато насичених жирів, що може
спровокувати ожиріння та серцево-судинні захворювання.
Соя замість м’яса
В японській кухні соєві продукти можуть успішно замінити м’ясо в раціоні. Якщо ви
вирішите їсти його у вигляді тофу, або у вигляді квасолі, або в сушеному вигляді, він є
дуже хорошим джерелом білка і не містить насичених жирів.
Суп на сніданок
Суп - це страва, яку японці їдять майже кожен прийом їжі, навіть під час сніданку. Вони
особливо їдять суп місо, виготовлений із соєвої пасти. Суп Місо знижує рівень
холестерину та лікує проблеми з кишечником. Супи з локшиною також популярні в
Японії завдяки тому, що їх готові готувати в упаковках швидкого приготування. Супи
наповнені корисними речовинами і допомагають організму споживати менше калорій.
Рис у великих кількостях
Японська дієта включає дуже велику кількість рису. Його подають у чашках у будь-який
час доби, включаючи сніданок. Японці відварюють рис у підсоленій воді, без олії або
масла, щоб бути максимально дієтичним, і їжте його в поєднанні з сирою рибою або
овочами. Також з рису японці готують конкретний напій, який називається саке, і п'ють
його холодним або гарячим, відповідно до уподобань кожного і відповідно до сезону. Рис
містить важливий спектр поживних речовин, має мало калорій і надовго дасть вам
відчуття ситості.
Після кожного прийому їжі подається чашка ароматного чаю, свого роду настою, без
додавання цукру або лимона. Японський зелений чай має багато переваг для здоров'я: він
допомагає регулювати артеріальний тиск і рівень цукру в крові, стимулює імунну систему
і уповільнює процес старіння.
Роздільне харчування в невеликих тарілках
В Японії їжа складається з окремих продуктів харчування, кожен з яких зберігає свій
природний смак і зовнішній вигляд. Їх подають на підносах або в маленьких мисках,
створюючи враження, що кожна страва - це добірка кулінарних зразків, привезених на
дегустацію. Таким чином, японці пропагують здорове харчування, без надмірностей, з
невеликими, але стабільними порціями їжі.
Найвідоміші японські страви
Суші - рисові та рибні рулети, загорнуті в листи водоростей
Сашімі - шматочки свіжої риби, подані з соєвим соусом та васабі
Темпура - суміш овочів, обсмажених на олії
Місосіру - суп з місо пасти
Якіторі - японські шампури з курки
Якісоба - смажена паста