top of page

Інноваційна упаковка сигналізує, чи є в їжі всередині інфекція

21 квіт. 2024 р.

Дослідники з канадського Університету МакМастера створили пакувальний лоток, який може сигналізувати про наявність сальмонели або інших небезпечних патогенів у сирих чи варених продуктах, наприклад, у курці.

Нова технологія дозволить виробникам, роздрібним торговцям і споживачам у режимі реального часу визначити, чи вміст герметичної харчової упаковки безпечний, не відкриваючи її.


ЦЕ ДОПОМОЖЕ УНИКНУТИ НЕОБХІДНОСТІ ПРОВОДИТИ ДОРОГІ ТА ТРИВАЛІ ЛАБОРАТОРНІ ДОСЛІДЖЕННЯ


Лоток прототипу вистелений «безпечним для харчових продуктів реагентом», який дозволяє вбудованому датчику виявляти та сигналізувати про наявність сальмонели. 

Технологію можна легко адаптувати для тестування на інші поширені харчові забруднювачі, включаючи E. coli та Listeria, запевняють дослідники.

«Ми сподіваємося, що ця технологія врятує життя, гроші та харчові відходи», – говорить Аканша Прасад, один із дослідників.

За його словами, миттєвий доступ до інформації про безпеку продукту зменшить поширення потенційно серйозних інфекцій, а також значно скорочує харчові відходи. 

Наприклад, часто такі відкликання закінчуються марною втратою незіпсованих продуктів.


Нагадаємо, раніше піонер в області роботехніки ABB Robotics підписав угоду про співпрацю з американським розробником інноваційної упаковки Zume. Разом вони налагодять виробництво упаковки з бамбуку та соломи, який дозволить знизити залежність виробників їжі від пластику.

https://newfood.media/2023/07/11/innovatsiyna-upakovka-syhnalizuie-chy-ie-v-izhi-vseredyni-infektsiia/


bottom of page