top of page

Італієць та українка роблять їстівні троянди із середньовічного продукту

10 бер. 2024 р.

Український бренд “Сетно” створює низькокалорійні цукерки із мармеладу та троянди із продукту 14 століття – пастили.

Пастила — сировина для створення їстівних квітів — це висушене фруктове пюре з невеликим доданням цукру для більшого розкриття смаку. 

У компанії говорять, що частка доданого цукру у їх солодощах – дуже незначна: від 8 до 15%. 

“Ми не вважаємо, що цукор – це щось дуже шкідливе. Щобільше, цукор навіть корисний для організму, якщо його не багато”, – діляться виробники “здорових” солодощів.

Цукор допомагає розкрити смак сировини, щоб продукт (наприклад, мармелад) краще зберігався, та щоб приглушити кислість ягід. 

“Це виправдовує себе повною мірою. Ви колись куштували, наприклад, малинову пастилу без цукру? Ми – так. Повірте, з цукром краще!”, – говорять у “Сетно”.

Фрукти для майбутніх троянд оброблюються вручну і перетираються в пюре. Всі відходи видаляються, включаючи дрібні зернятка. Тому пастила виходить ніжною та гладкою.

Завдяки сушінню при низьких температурах, продукт зберігає корисні властивості фруктів. Тому троянди – соковиті та ароматні. 

Також “Сетно” створює марамельки. Це – мармелад ручної роботи, який виготовляється на основі соку та яблучного пектину. 


Виробництво низькокалорійних солодощів заснували мама і донька – Світлана і Тетяна, які виготовляли корисні ласощі із сировини з власного саду. Спочатку це були цукати з мандаринів, яблук, груш, буряка та селери. Далі у хід пішли чорна редька, хрін, часник і навіть баклажан – снеки робили із будь-чого. 

Згодом вони орендували приміщення і розпочали повноцінне виробництво.

У листопаді 2021 року до сімейного бізнесу доєднався італієць Матео, який одружився з Тетяною. Попри повномасштабне вторгнення, він продовжує керувати виробництвом, готувати та обліковувати замовлення, і навіть розвозити їх до покупців.

https://newfood.media/2024/03/06/italiiets-ta-ukrainka-robliat-istivni-troiandy-iz-serednovichnoho-produktu/


bottom of page