19 січ. 2023 р.
FiberX – інноваційне волокно для збагачення продуктів з низьким вмістом клітковини – отримали австралійські науковці.
Дослідники з австралійського Університету RMIT у співпраці з технологічною компанією Microtec Engineering Group, яка постачає обладнання для обробки крохмалю, розробили інноваційний продукт.
Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке можна додавати до продуктів з низьким вмістом клітковини, таких як білий хліб, тістечка, макарони, піца та соуси.
Щоб отримати інноваційне «невидиме волокно», керівник проекту з Центру харчових досліджень та інновацій RMIT, доцент Асгар Фарахнакі та його команда використовували передову технологію модифікації крохмалю з дозволеними харчовими матеріалами.
FiberX вважається м’яким і несмачним, але він також підходить для збагачення низькокалорійних продуктів із низьким глікемічним індексом.
ДОДАВАННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ВОЛОКНА ДОЗВОЛЯЄ ОТРИМУВАТИ БІЛЬШУ КОРИСТЬ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я ТА ПОКРАЩУВАТИ САМОПОЧУТТЯ
«Тепер ми можемо додавати додаткову кількість клітковини в такі продукти, як білий хліб, не змінюючи смаку чи текстури. Що на сьогодні є однією з головних проблем із багатьма комерційно доступними добавками з клітковиною», — каже Фарахнакі.
Він ділиться, що хліб з вмістом до 20% доданого волокна на смак не відрізнити від будь-якого іншого. Але продукт стає більш корисним та поживним.