top of page

Nestle розробила технологію зменшення цукру в продуктах до 40%

3 лист. 2016 р.

Світовий харчовий гігант Nestle заявив про те, що у нього в розпорядженні є технологія, здатна скоротити кількість цукру в деяких продуктах до 40%. При цьому смак ніяк не постраждає. Експерти Nestle стверджують: вони використовують натуральні інгредієнти для зміни структури частинок цукру.

У підсумку кожна частка розчиняється на язиці швидше звичайного і потрібно менше цукру для отримання солодкого смаку. Це чергова спроба харчових гігантів долучитися до боротьби зі світовим ожирінням. Шкідливі продукти, до яких відносяться і солодощі, незмінно перебувають в чорних списках дієтологів. Виробники намагаються змінити погляд на свою продукцію. Крім зниження рівня цукру, Nestle намагається скоротити вміст жиру і солі. Зараз компанія патентує свою розробку і сподівається використовувати її з 2018 року.

bottom of page