Інгредієнти
200 г борошна вищого ґатунку
150 г масла
50 мл крижаної води
250 г цукру
6-7 яблук
Кроки
Приготуйте традиційне пісочне тісто. Масло розітріть із борошном та необхідною кількістю холодної води. До тіста додайте дрібку солі. Тісто загорніть у плівку, покладіть у холодильник.
Приготуйте карамель. Всипте цукор у сотейник на поставте на невеликий вогонь на плиту. Помішуйте та варіть, доки цукровий пісок не перетвориться на сироп, а ще за кілька хвилин — на коричневу карамель. Додайте в гарячу карамель м’яке масло (50 г) і поверніть на плиту. Активно мішайте карамель за допомогою кулінарного віничка. Готовий карамельний соус вилийте на силіконовий килимок або пергамен. Шар карамелі має бути максимально тонким, щоб вона швидше застигла. Коли карамель повністю охолоне й застигне, поламайте її на шматочки і перетворіть на крихту в блендері. Яблука почистіть та поріжте на тонкі часточки. У формі діаметром 24–26 см зберіть тарт. На дно форми насипте кілька ложок карамельної крихти. Викладайте яблука шарами, чергуючи із шарами карамельної крихти. Форму з яблуками та карамеллю поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Сік, який виділятиметься, прибирайте ложкою. Коли яблука карамелізуються, прикрийте їх розкатаним пісочним тістом. Товщина тіста — максимум 1 см. Запікайте пиріг до гарної скоринки, переверніть яблуками догори та подавайте до столу.