Інгредієнти
Потрібно: болгарський перець - 9-10 шт., м’ясний фарш - 500 г ,рис - 1 повна склянка, ріпчаста цибуля - 300 г, морква - 200 г, помідори - 700 г, сметана - 5 ст. л., лавровий лист - 1-2 шт. духмяний перець - 3-4 шт., сіль, чорний мелений перець - за смаком, соняшникова олія - для смаження.
Кроки
Промитий рис всипати в киплячу підсолену воду і варити 8-10 хв. Рис відкинути на друшляк і промити холодною водою. Цибулю порізати маленькими кубиками. Моркву натерти на терці. Томати порізати дрібними кубиками. На сковорідці розігріти невелику кількість олії, викласти цибулю і обсмажити її на невеликому вогні до золотистого кольору. Додати моркву, смажити 10-15 хв. Додати подрібнені томати. Овочі перемішати, добре посолити, поперчити і тушкувати на середньому вогні приблизно 10 хв. В миску викласти рис, фарш і 1 / 3 томатного соусу. Все ретельно перемішати, добре посолити, поперчити. За бажанням, на цьому етапі до фаршу можна додати улюблені спеції. Перець помити, вирізати плодоніжку, захопивши частину перцю. Це будуть “кришечки”, якими будемо накривати фарширований перець. Середину перця очистити від насіння. Підготовлений перець нафарширувати начинкою. До томатного соусу, що залишився, додати сметану. Все перемішати, досолити і при потребі додати трохи цукру, щоб пом’якшити кислоту помідорів. Соус довести до кипіння і через 1 хв. відставити з вогню. На дно великої каструлі вилити томатно-сметанковий соус. Слідом викласти фарширований перець і накрити його “кришечками”. В каструлю влити трохи окропу, щоб рідина ледь доходила до половини перцю. Каструлю з перцем щільно накрити кришкою і помістити у розігріту до 200 °С духовку на 1,5-2 год. За 15 хв. до готовності в каструлю покласти лавровий лист і духмяний перець. Подавати фарширований перець до столу гарячим, обов’язково поливши соусом, в якому він готувався. За бажанням, до перцю ще можна подати сметану.