top of page

Бабусин яблучний пиріг

Інгредієнти

Інгредієнти:

масло м’яке 200 гр.   

жовтки 2 шт

білки 2 шт..

кефір 150 мл.

мука 400 гр. 

1 ч.л. порошку для випічки

яблук 1,5 кг 

крохмалю 2 ст.л.,

цукор 100 гр. для тіста + 100 гр. для яблук + 100 гр. для білків,

1 ст.л. кориці


Кроки

Кроки:

Замішуємо тісто. Масло з 100 гр. цукру розтираємо виделкою, додаємо до просіяної муки з порошком для випічки, туди ж – жовтки. Починаємо замішувати, підливаємо кефір і замішуємо досить м’яке тісто.

Тісто ділимо на 2 частини в пропорції приблизно 2/3 до 1/3. Обидва куски замотуємо в харчову плівку, Більший ставимо в холодильник, менший – в морозильник на годину.

Яблука чистимо, ріжемо на скибочки. Скибочки яблук змішуємо з цукром та корицею, за бажанням додаємо родзинки або порізаний кубиками ревінь. Вистеляємо тістом форму, формуючи бортики по висоті. Рівномірно наповнюємо яблуками. Збиваємо білки, поступово додаючи цукор, в круту піну. В кінці збивання додаємо крохмаль. Білкову пінку рівномірно викладаємо на яблука. Поверх на грубій терці натираємо тісто з морозилки. 

Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на годину. Якщо крихта зверху починає занадто темніти, накрийте пляцок зверху папером для випічки. За 60-80 хв. витягуємо з духовки запашний пляцок, даємо йому повністю вистудитися, по периметру підважуємо ножем, а тоді вже витягуємо з форми.


© Центральна науково-технічна бібліотека харчової і переробної промисловості

bottom of page