
Інгредієнти
Для тіста:
500 г борошна
250 мл молока
1 куряче яйце
1 ст. л. соняшникової олії
½ ч. л. солі
Для вареників:
400 г вишні без кісточок
1-2 ст. л. цукру
1 ст. л. манки
дрібка солі
Кроки
Видаліть кісточки з вишні. Відміряйте 500 г борошна та пересипте в миску, додайте ½ ч. л. солі, 1 куряче яйце та 1 ст. л. соняшникової олії. Влийте 250 мл молока. Замісіть тісто. Воно повинно вийти еластичним. В очищену вишню додайте 1 ст. л. манної крупи. Манка вбере в себе зайвий вишневий сік, при цьому вареники залишаться соковитими, але сік не буде випливати, коли ви будете розкушувати вареник. Також додайте 1 ст. л. цукру. Розкачайте тісто завтовшки 2-3 міліметра. За допомогою склянки виріжте в тісті кружечки. Викладіть трохи начинки на один край кружечка й акуратно притисніть іншою стороною. Добре защипніть краї тіста. Варіть вареники в киплячій воді з дрібкою солі на повільному вогні приблизно 3-4 хвилини після того, як вони спливуть. Потім викладіть гарячі вареники в мисочку та присипте цукром. Це додасть солодкість і не дозволить вареникам злипнутися між собою.